Orivesi myönsi Västilän Voimalle lainan – rahoituksen avulla yhdistys vie läpi EU-tukea saaneen rakennuksen korjaushankkeen

Västilän Voima saa Oriveden kaupungilta 25 000 euron lainan. Laina-aika on 12 kuukautta ja lainasta ei peritä korkoa.

Västilän Voima aikoo toteuttaa Voimantalon rakennushankkeen, jonka aikana korjataan rakennuksen wc-tiloja ja sisäilman jäähdytystä. Pirkanmaan ely-keskus on jo hyväksynyt hankkeelle lähes 28 000 euron tuen. Lainasummaa yhdistys käyttää hankkeen aikana tulevien kustannusten maksamiseen.

Lainan yhdistykselle myönsi kaupunginhallitus. Sillä on oikeus harkinnanavaraisesti yksittäisenä päätöksenä myöntää tilapäislainaa muun muassa hankerahoituksen aiheuttaman tilapäisrahoituksen hoitamiseksi.

Kaupunki myönsi lainan, sillä sen koko on kaupungin kokoluokassa melko kohtuullinen ja laina-aika on lyhyt. Sen myöntämiseen ei myöskään liity merkittävää taloudellista riskiä, koska kyse on EU-hankkeeseen liittyvästä tilapäisrahoituksesta.

Kaupunginhallituksen päätöksessä todetaan myös, että annettua rahoistusta ei voi käyttää muuhun kuin mainitun hankkeen rahoittamiseen.

Päätöksen lainan hakemisesta kaupungilta on tehnyt Västilän Voiman johtokunta. Lainahakemuksen kaupunginhallitukselle ovat allekirjoittaneet Västilän Voiman puheenjohtaja Jyrki Tuomaala ja varapuheenjohtaja Marjatta Ylönen.

Leave a Comment