Keskustan Oriveden kuntayhdistyksen puheenjohtaja vaihtuu – Jyrki Tuomaala siirtyy varapuheenjohtajaksi

Keskustan Oriveden kuntayhdistyksen puheenjohtajaksi on valittu Aimo Kaikkonen Eräjärveltä. Tällä kaudella puheenjohtajana toiminut Jyrki Tuomaala valittiin jatkamaan varapuheenjohtajana. Sihteerinä jatkaa Marjo Mäkinen-Aakula.

Lue myös: Orivesiläinen valittiin Pirkanmaan Keskustan piirihallitukseen – Tuukka Liuha jatkaa piirin puheenjohtajana

Yhdistyksen hallitukseen ei tullut suuria muutoksia. Kokonaan uutena jäsenenä aloittaa puolueen 2. varavaltuutettu ja elämänlaatulautakunnan jäsen Tuula Sipilä.

Valinnat tehtiin kuntayhdistyksen syyskokouksessa, jossa keskusteltiin myös ajankohtaisista päivänpolttavista ongelmista.

Yksi tällaisista oli Oriveden alakouluverkon tilanne. Sitä kokouksessa pidettiin ongelmalliselta kyläkoulujen lakkauttamispäätöksen ja Tredun tilojen terveellisyysongelmien mahdollisen käyttökiellon ja siitä seuraavan parakkikoulukampuksen valossa.

– Kokouksessa keskusteltiin myös Oriveden terveyskeskuksen tilanteesta ja todettiin, että Orivedellä halutaan ehdottomasti säilyttää sosiaali- ja terveyspiste. Todettiin myös, että on tärkeää, että sosiaalipuoli on tiiviisti linkitettynä sairaanhoitoon. Särkänkodin tapaus osoitti, kuinka tärkeä on omaisten ja henkilökunnan palautemahdollisuus hoidon laadusta, Tuomaala kertoo.

Aloite maaseudun talojen kunnostamisesta

Kokouksessa vieraili Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtajan Joni Takku. Hän kertoi Keskustanuorten toiminnasta ja ajatusmaailmasta.

– Takku totesi, että nuoret eivät arvosta politiikkaa sinällään, mutta he haluavat verkostoitua laajasti. Tärkeimmät väylät tavoittaa nuoria ovat yhteydet kavereiden kautta tai riittävällä läsnäololla sosiaalisessa mediassa, Tuomaala sanoo.

– Takun mukaan Keskustanuoret ovat ottaneet kantaa viime aikoina muun muassa älykkäisiin verkkoihin, hiilitulleihin ja pienydinvoimaloihin. Lisäksi he ovat esittäneet avaruuspoliittisen ohjelman laatimista sekä tehneet kansalaisaloitteen, että kouluväkivalta kirjattaisiin rikoslakiin, Tuomaala jatkaa.

Kokous päätti myös valmistella Keskustan puoluehallitukselle aloitteen, jossa etsittäisiin tukitoimia maaseudun autioituvien, mutta korjauskelpoisten talojen kunnostamiseksi.

– Haaste olisi tärkeä ja kiireellinen, mutta samalla vaikeasti ratkaistava. Usein nämä talot ovat ei niin sopuisten perikuntien omistamia, Tuomaala muotoilee.

Syyskokous myös vahvisti Oriveden Keskustan aluevaaliehdokkaiksi Marjo Mäkinen-Aakulan, Jyrki Tuomaalan ja Perttu Tuomaalan.

Keskustan Oriveden kuntayhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 2. joulukuuta Oriveden Kampuksella.

Leave a Comment