Maskisuositus nelosluokkalaisille tulee Orivedellä voimaan torstaina – kaupunki päivitti ohjeistusta koronanyrkin tiistaisen viestin mukaisesti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä laajensi tiistaina koulujen maskisuosituksen koskemaan kaikkia neljäsluokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita.

Lue myös: Koronanyrkki: Massatapahtumia ja ruuhkia on syytä välttää, jos ei ole ottanut rokotetta tai toisesta rokotteesta on yli viisi kuukautta

Orivedellä koronanyrkin ohjeistus huomioidaan torstaista lähtien. Kaupunki tiedotti keskiviikkona, että kaikissa Oriveden kouluissa on voimassa maskisuositus neljännestä luokasta alkaen torstaista 16. joulukuuta lähtien.

Vielä viime viikolla kaupungin valmiusryhmä oli sitä mieltä, että maskien käyttöä kouluissa ei tarvitse laajentaa.

Kaupungin tiedotteessa todetaan myös, että koronanyrkki suosittelee yksityistilaisuuksiin 20 henkilön kokoontumisrajaa.

Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköiden vierailuihin on luvassa rajoituksia.

– Käytännössä tämä tarkoittaa lyhyempiä vierailuaikoja ja vierailijoiden määrää siten, että etäisyys muihin asukkaisiin tai asiakkaisiin pystytään toteuttamaan. Tampereen kaupunki tekee linjaukset ja tiedottaa niistä, tiedotteessa sanotaan.

Orivedellä on rajoitetettu uimahallin, liikuntahallin kuntosalin ja kirjaston asiakasmääriä jo maanantaista 13. joulukuuta lähtien. Lisäksi yleisöluisteluvuoroilla noudatetaan 50 henkilön rajoitusta. Yleisöluisteluissa ei edellytetä koronapassia. Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?