Netta Rekolan unelmapeli pohjasi voiton JymyVolleysta – seuraava ottelu on keskiviikkona Orivedellä

OrPon keskihyökkääjä Netta Rekola pelasi upean pelin Nurmossa lauantaina. Tehotilaston lukemat 18/+16 ovat 21-vuotiaan pelaajan tähän asti korkeimmat pisteet. Ne siivittivät Ponnistuksen kolmen pisteen voittoon numeroin 1-3 (25-19, 22-25, 20-25, 18-25). Näin OrPo vankisti runkosarjan nelossijaansa.

Nurmolaiset taistelivat kynsin hampain sarjapisteistä, vaikka heidän pistehainsa Diana Lundvall oli sairaana. Kuusikkopaikan otti Mette-Maarit Aho.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jymy oli parempi

Jymy korjasi pisteet Orivedellä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 1-3. Tämä pisti puristamaan otteita OrPon leirissä.

OrPo teki ensimmäisessä erässä runsaasti virheitä ja kotijoukkue meni 11-5 johtoon. Sitten vieraat kirivät 17-16 tilanteeseen, mutta vauhti loppui siihen.

Toinen erä meni tasatahdissa 15 pisteeseen. Sitten OrPo kairasi kuuden pisteen johtoon eikä luopunut siitä.

Kolmanteen erään OrPo terästi syöttöjään, mutta Nurmo puristi vielä 18-17 johtoon. Tämän jälkeen OrPon hyökkäysmylly jauhoi erävoiton.

Neljännessä Jymy eteni tuomaristonkin myötävaikuttamana johdossa aina 12-9 tilanteeseen asti. Netta Rekola käänsi syöttöputkellaan neljän pisteen tappiosaseman kolmen pisteen etumatkaksi.  PROliberona palkittu Jymyn Laura Penttilä sortui OrPon aloitusten edessä.

OrPon parhaana palkittiin Netta Rekola. JymyVolleyn palkittu oli Riikka Valkonen 21/+10.

PROliberona palkitun Laura Penttilän vastaanottoprosentti oli 31. OrPon libero Emilia Putkisaarella oli paljon parempi prosentti. Se oli 62.

Joukkue kairasi itsensä erävoittoihin

Netta Rekolan tehosarja oli loistava: 20 syöttöä, neljä ässää, kahdeksan hyökkäyspinnaa 80 prosentin teholla ja kuusi pistetorjuntaa.

– Saimme kasattua pelin tiukoissa tilanteissa. Päästimme erien aluissa vastustajan johtoon, mutta kolmesti kairattiin itsemme erävoittajiksi. Syötöt olivat ratkaisevia, arvioi Netta Rekola.

– Hyökkäsimme samalla tasolla Nurmon kanssa. Yhteistyö passari Nea Luntamon ja ja Netan välillä sujui hyvin. Se ratkaisi pelin tänään, totesi OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos.

OrPo voitti ässät 12-6. Syöttövirheitä oli kymmenen, joista Jessica Mursula otti tililleen kuusi. Hyökkäykset päättyivät tasoihin, mutta vastaanotto meni kotijoukkueelle 36-32.

Syksyn tilastoykkönen Ariana Pirv oli Nurmossa vaisu. Hänen hyökkäysprosenttinsa ja vastaanottonsa olivat OrPon heikoimmat. Hyökkäyspisteitä 43 passsista kertyi vain 12.

Hakkuri Liisa Rinta-Tassi ja Ada Aronen keräsivät lähes puolta pienemmällä passimäärällä kumpikin 11 pistettä.

Tiivis ottelutahti kestää tämän viikon. Keskiviikkona tulee Orivedelle vieraaksi sarjatulokas Helsinki-Volley. Lauantaina on edessä yksi syksyn kohokohdista, kun mestaruutta tavoitteleva naapuri, LP Kangasala tulee OrPon vieraaksi.