Orivedellä maskien käyttöä ei laajenneta nelos- ja vitosluokkalaisille – muutoksia palveluihin voi tulla, koska avi tiukensi rajoituksia

Orivedellä ei tällä hetkellä ole tarvetta laajentaa maskien käyttöä koulussa. Oriveden kaupunki tiedotti asiasta keskiviikkona.

Kantaa asiaan kaupunki otti, sillä Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli tiistaina, että maskit voitaisiin ottaa kuntakohtaisesti käyttöön koulutyössä myös 4.-5.-luokkalaisille. Samalla ohjausryhmä suositteli, että koulujen joulujuhlat pidetään luokissa.

Kaikissa Pirkanmaan aluuen yleisötilaisuuksissa ohjausryhmä suositteli yleisöä käyttämään maskeja.

Lue lisää: Kiireetöntä hoitoa pakko vähentää Taysissa koronakuormituksen takia – maskisuositus kaikkiin yleisötapahtumiin

Aluehallintovirasto on tänään tehnyt tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvan päätöksen. Se merkitsee sitä, että tiloista vastaavien toimijoiden on 13. joulukuuta lähtien mukautettava toimintaansa ehkäistäkseen lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Toimija voi valita tarkoituksenmukaiset keinot määräyksen velvoitteiden toteuttamiseksi. Vaihtoehtoisesti toimija voi edellyttää asiakkailta ja osallistujilta koronapassia.

– Aluehallintovirasto katsoi, että päätös on välttämätön Pirkanmaan nopeasti heikentyneen epidemiatilanteen johdosta. Koronatartuntoja esiintyy maakunnassa nyt laajalti, ja terveydenhuollon kantokyky on uhattuna, kertoo ylijohtaja Marko Pukkinen tiedotteessa.

Uusi päätös ei vaikuta Pirkanmaalla voimassa olevaan kokoontumisrajoitukseen, jonka perusteella alueella on tällä hetkellä kielletty kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa 5.1.2022 asti.

Oriveden kaupunki tiedotti keskiviikkona, että valmiusjohtoryhmä tekee avin päätöksen jälkeen linjauksen kaupungin palvelujen järjestämisestä ja tiedottaa asiasta uudelleen loppuviikon aikana.

Rokotusaikoja ei ole tällä hetkellä

Orivedellä ei ole tällä hetkellä saatavilla uusia koronarokotusaikoja. Syynä on hoitajapula, flunssasta johtuvat sairauslomat sekä joulun ajan vuosilomat.

Lue lisää: Pop up -rokotuksen suosio yllätti Orivedellä – nyt ei ole edes rokotusaikoja saatavissa, kun rokottajia ei riitä

Orivesiläiset voivat hakea rokotteen Tampereella kauppakeskuksissa kiertävistä rokotusbusseista tai Tampereen pop up -rokotuspisteistä.

Oriveden kaupunki on nyt avannut kaupungintalon aulaan palvelupisteen, jossa pääsee kirjautumaan Omakantaan ja tulostamaan tai lataamaan koronapassin.

Lue lisää: Rokotustodistusten haku ruuhkauttaa, uusia ratkaisuja siihen tarjolla orivesiläisille itsenäisyyspäivän jälkeen sekä Orivedellä että Tampereella

Palvelupiste on avoinna arkisin muutaman tunnin päivässä 20. joulukuuta asti.

Leave a Comment