Nyt oli taas OrPolla tekemisen meininkiä! – OrPo otti jo kauden toisen voittonsa puhtain lukemin Hämeenlinnasta

Oriveden Ponnistus taistelee kynsin hampain naisten Mestaruusliigan runkosarjan neljännestä sijasta Hämeenlinnan Lentopallokerhon kanssa.

Orivesiläisseuralle Hämeenlinna on ollut vaikea pelipaikka. Tällä kaudella osat ovat kääntyneet toisin päin ja OrPon toinen kauden vierailu Hämeenlinnassa toi täsmälleen saman tuloksen kuin ensimmäinenkin. Vieraat voittivat lukemin 0-3 (23-25, 24-26, 14-25).

Saman tien OrPo nousi sarjataulukossa neljänneksi, pisteen edelle Hämeenlinnaa.

Luntamo loisti syöttöruudussa

OrPo pelasi nyt joukkueena hyvää peliä ja jokainen pelaaja hoiti oman sektorinsa. Valmentaja Nikolaos Gitzekosin ei tarvinnut tehdä pelaajavaihtoja. Kolmannessa erässä aikalisätkään eivät olleet tarpeen.

Pelissä hääri tehokaksikkona Ariana Pirv ja Nea Luntamo. Mestaruusliigan paras pistenainen Pirv keräsi nyt tehosaldon 20/+8. Hän on koonnut sarjassa 314 pistettä, erää kohden saldo kipusi nyt lukemaan 5,41.

Pirv teki 19 hyökkäyspinnaa ja yhteistyö passari Nea Luntamon kanssa sujuu.

Luntamo puolestaan loisti syöttöruudussa. Hän syötti peräti 24 pisteeseen johtanutta syöttöä ja viisi ässää. Huippuna oli kolmannen erän ratkaissut syöttöputki, jossa OrPo eteni 2-5 tilanteesta 2-13 johtoon.

Luntamolla oli nyt helppo taktikoida hyökkäyksiä, kun ne sujuivat koko hyökkääjärintamalla. Keskitorjujat olivat hyvin mukana. Jessica Mursula teki 12 passista seitsemän pinnaa. Pirville lisätukea laidasta toi Ada Aronen kahdeksalla pisteellä.

”Kolme pinnaa oli tärkeät huonon Kuopio-pelin jälkeen”

Kaksi ensimmäistä erää oli tiukkaa vääntöä. Sinetit eriin löi Ariana Pirv.

Kolmannessa erässä OrPo tyylitteli hyvällä puolustus- ja hyökkäyspelillä ylivoimaiseen erävoittoon. Netta Rekola päätti erän satasen hyökkäykseen.

OrPo voitti ässät 9-7 ja hyökkäysprosentin 45-36. Virhemäärät olivat OrPolla hieman isommat, mutta se ei vaikuttanut lopputulokseen.

OrPon parhaana palkittiin Ariana Pirv. HLK:n palkittu oli Vera Klimovich, 7/+7.

PROliberoksi raati valitsi OrPon Emilia Putkisaaren, tuloksena oli yksi vastaanottovirhe ja nostoprosentti oli 53. OrPon vastaanotto ja kenttäpuolustus toimi kokonaisuutena aikaisempia pelejä paremmin.

Hämeenlinnan Yasmine Madsen oli saanut polvensa pelikuntoon ja keräsi saldon 11/+7.

– Teimme virheet vääriin paikkoihin. Kolmannessa erässä vastaanotto oli vaikeuksissa ja se söi itseluottamusta, kertoi HLK:n päävalmentaja Giovanni Torchio.

– Emme pelanneet hyvin, mutta kolme pinnaa oli tärkeät huonon Kuopio-pelin jälkeen, sanoi OrPon valmentaja Nikolaos Gitzekos.

– Olemme otteluruuhkassa, emmekä ole päässeet harjoittelemaan. Annoimme paljon painetta syötöillä ja torjunta-puolustuspeli toimi tänään, totesi OrPon Ariana Pirv.

OrPo matkustaa lauantaina Jymy-Volleyn vieraaksi Nurmoon. Jymy voitti Liigaplokin 3-2 keskiviikkona. Seuraava OrPon kotipeli on ensi viikon keskiviikkona Helsinki-Volleyta vastaan.

Juttua on muokattu 9.12.2021 klo 14.28: Juttuun on korjattu ottelun erätulokset oikein siten, että kotijoukkueen pisteet ovat ensin. Myös otsikkoa on muutettu.