Puijo Wolley pöllytti OrPoa toisen kerran – kalavelkoja kertyi Kuopion reissulta lisää

OrPo matkusti sunnuntaina Kuopioon maksamaan kalavelkoja kotona kärsimästään 1-3 tappiosta Puijo Wolleyta vastaan. Se jäi haaveeksi, sillä kotijoukkue oli pelin kaikilla osa-alueilla vieraitaan parempi napsien kolme sarjapistettä numeroin 3-0 (25-19, 25-16, 25-21).

Taisteluvirettä heikensi Ariana Pirvin saama vamma ensimmäisen erän 4-3 tilanteessa.

Pirv sai hyökkäyspallon lattiakimmokkeen kautta kaulaansa eikä romanialainen päässyt tärskyn jälkeen normaaliin vireeseen. Saldoksi jäi hänelle vaatimaton 12/+4 ja vain kuusi hyökkäyspistettä.

OrPon keskarit hyökkäsivät vähäiset passit isoilla prosenteilla. Parhaana palkittiin Netta Rekola, 7/+5. Laitapelaajien tilastot puolestaan ajautuivat miinuksille.

OrPon paras erä oli kolmas. Se johti sitä 7-4. Puijo  Wolley vaihtoi onnistuneesti Hilkka Hujasen tilalle Nea Hämäläisen, joka peippaili palloja torjunnan selän taakse kuudesti.

Paloniemi tuli 14-9 tilanteessa Liisa Rinta-Tassin tilalle hakkuriksi ja Lotta Kukkonen vähän myöhemmin passariksi. Kiri alkoi vasta 22-14 lukemissa ja kesti melkein iholle lukemissa 23-21.

Puijolla syötöt kulkivat

Puijon naseva syöttö rikkoi OrPon vastaanoton riekaleiksi. Päävalmentaja Nikolaos Gitzekos vaihtoi ensimmäisen erän 16-13 tilanteessa Annukka Paloniemen Ada Arosen paikalle kohentamaan vastaanottoa. Toisin kävi, Paloniemelle tuli virheitä putkeen, mutta hän jatkoi toisen erän 10-3 tilanteeseen asti, jolloin Aronen palasi kentälle.

Heikko puolustuspeli tuotti vaisun hyökkäystehon. Puijo Wolley rakensi pitävän torjunnan OrPon hyökkäyksien eteen seitsemän kertaa, kun Orpo torjui kaksi. Useita pisteitä Puijo korjasi erityisesti torjunnan taakse tiputetuista jujuista.

Puijo Wolley sai otteluun uuden vahvistuksen, Courtney Bakerin Kanadasta. Hän on maajoukkueen passari ja seurakaveri Puijon hakkurin Natasha Calkinsin kanssa. Baker palkittiin Puijon parhaana, 20/+16.

PROliberoksi valittiin kotijoukkueen Petra Sahlberg. OrPon libero Emilia Putkisaari nosti 18 syöttöä virheittä.

OrPon päävalmentaja Gitzekos ei halunnut selitellä tappion syitä. Ada Aronen puolestaan totesi, että lauantain tiukka peli LiigaPlokia vastaan saattoi painaa jaloissa.

Tiivis ottelutahti jatkuu. OrPo matkustaa keskiviikkona Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraaksi. HLK on sarjassa neljäntenä, kaksi pistettä OrPoa edellä, mutta pari peliä enemmän pelanneena.