Rokotustodistusten haku ruuhkauttaa, uusia ratkaisuja siihen tarjolla orivesiläisille itsenäisyyspäivän jälkeen sekä Orivedellä että Tampereella

Tämä paperi alkaa olla välttämättömyys yhä useammassa paikassa. Jos sen tulostus tai lataaminen kännykkään ei omin päin onnistu, apua on itsenäisyyspäivän jälkeen luvassa orivesiläisille parissakin pisteessä. Kuva: Anne Kotipuro

– Rokotustodistuksia terveyskeskuksesta on kyselty paljon. Sen saa helpoimmin Omakannasta verkkopankkitunnuksilla. Mekään emme pysty antamaan sitä samana päivänä, mutta samalla viikolla voidaan koettaa. Se ei valitettavasti meillä ole yhden napinpainalluksen takana, kuten Omakannasta otettaessa, kertoo rokotusasioita Oriveden terveyskeskuksessa hoitava osastonhoitaja Satu Yrjölä.

Terveyskeskuksesta kuitenkin toivotaan, että jollei missään liiku eikä todistukselle ole käyttöä tiedossa, sitä ei kannata hakea vain varmuuden vuoksi. Hakemisetkin kuormittavat, kun ensin puhelimessa otetaan tiedot ylös ja sovitaan hakuaika, sitten sukkuloidaan eri tietojärjestelmissä.

Tilapäisiä palvelupisteitä perustetaan koronapassin hakuun

Koska kysyntää koronapassilla kuitenkin näyttää olevan yhä enemmän, kaupunki laittaa pystyyn itsenäisyyspäivän jälkeisestä keskiviikosta alkaen runsaaksi viikoksi tilapäisen, puolipäiväisen palvelupisteen Oriveden kaupungintalon aulaan.

Jos koronapassin lataaminen Omakannasta tuottaa hankaluuksia, sinne voi mennä ilman ajanvarausta asioimaan koronapassin saamiseksi. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus ja verkkopankkitunnukset.

Jos koronapassin tarvitsijalla ei ole verkkopankkitunnuksia, palvelupisteessä voi täyttää kirjallisen pyynnön ja koronapassi postitetaan kotiosoitteeseen.

Perjantaina myös Tampereen kaupunki tiedotti, että Tampereen kaupunki avaa tiistaina itsenäisyyspäivän jälkeen Frenckellin rakennukseen Keskustorin pohjoispäässä palvelupisteen, josta saa koronatodistuksen eli koronapassin, jos sitä ei pysty itse tulostamaan tai lataamaan Omakanta-verkkopalvelusta.

Piste palvelee tamperelaisia ja orivesiläisiä sekä Tampereelle ja Orivedelle pitkäaikaisesti EU:n ulkopuolelta tulevia ihmisiä. Se toimii vuoronumeroperiaatteella henkilökohtaisella asioinnilla, ja mukana pitää olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Leave a Comment