Koronarokotuksia taas ilman ajanvarausta perjantaina – lokakuun pop upissa käyneet voivat nyt saada tehosteannoksen

Jo pari kertaa aiemminkin Orivedellä pystyyn laitettu pop up -rokotuspiste on taas avoinna perjantaina kello 15–19 Oriveden S-marketin yhteydessä, apteekkia vastapäätä olevassa liiketilassa.

– Etenkin ensimmäinen pop up lokakuussa oli suosittu. Siellä rokotuksen sai reilut sata ihmistä. Tämä on helppo ja nopea tapa ottaa rokote, sanoo sairaanhoitaja Satu Yrjölä.

Hän muistuttaakin, että tuolloin ensimmäisen rokotuksen saaneilla tulee juuri kuusi viikkoa täyteen.

– Nyt on mahdollisuus tulla ottamaan toinen rokoteannos. Jotta saa riittävän suojan taudilta, tarvitaan kaksi rokotetta.

Pop up -pisteellä annetaan niin ensimmäisiä, toisia kuin kolmansiakin koronarokotuksia.

Ensimmäiseen ja toiseen rokotukseen voivat tulla kaikki 12 vuotta täyttäneet. Toisen rokotteen voi saada, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotteen saavat 60 vuotta täyttäneet, riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat, voimakkaasti immuunipuutteiset, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat sekä ne naiset sekä yli 30-vuotiaat miehet, jotka saivat alkuvuonna kaksi ensimmäistä rokotettaan alle kuuden viikon välillä.

Kolmas rokote annetaan, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Poikkeus ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille kolmatta rokotusta suositellaan jo kahden kuukauden kuluttua toisen rokotuksen jälkeen.

Mukaan rokotukseen tarvitaan Kela- tai henkilökortti. Päälle kannattaa pukea vaate, josta saa nostettua hihan helposti ylös.

Ulkopaikkakuntalaisiakaan ei käännytetä pois

Kaikki pop up -pisteellä rokotuksessa käyvät saavat Oriveden kaupungin lahjoittaman vapaalipun Oriveden uima- tai liikuntahalliin.

– Kyllä me ulkopaikkakuntalaisetkin rokotamme, jos heitä paikalle osuu. Tärkeintä on saada hyvä rokotekattavuus, Yrjölä toteaa.

Hän painottaa, että rokotus kannattaa ehdottomasti ottaa.

– Tartunnat ovat nousussa, ja viides aalto nostaa päätään samalla, kun joulu lähestyy. Virus menee väistämättä yhteiskunnan läpi.

Koronarokotuksia annetaan edelleen myös Oriveden terveyskeskuksessa. Terveyskeskukseen pääsee rokotukseen varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse numerosta numerosta 03 5657 5777. Ajanvaraus palvelee maanantaisin ja torstaisin kello 12.30–15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8–11.

Oriveden rokotuskattavuus ensimmäisten annosten osalta yli 12-vuotiailla on tällä hetkellä 84,9 prosenttia ja toisten annosten 80,8 prosenttia. Kolmansia rokotuksia on annettu 2,9 prosentille orivesiläisistä.

Leave a Comment