Avi: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle sisätiloihin kohdennettuja kokoontumisrajoituksia

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tiistiaina tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kohdennetut kokoontumisrajoitukset sisätiloihin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräys on voimassa 24.11.–19.12.2021.

Päätöksellä avi kieltää alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleistötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja tai on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Tiedotteen mukaan rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Avin tiedotteessa todetaan, että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 210 ja noususuuntainen.

Tartuntamäärät ovat jatkuneet korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain 58 c §:n mukaisista toimenpiteistä ja valtioneuvoston asettamista leviämisvaiheen ravintolarajoituksista. Uusia tartuntoja on havaittu useimmissa alueen kunnissa ja sairaanhoitopiiri on lausunnossaan puoltanut kokoontumisrajoitusta koko alueelle.

Tiedotteessa todetaan, että aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä.

– Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty, tiedotteessa mainitaan.

Leave a Comment