OrPo kaatoi LP-Vampulan viidenteen erään edenneessä ottelussa – Annukka Paloniemelle tuli täyteen 1 000 liigapistettä

OrPo joutui tyyytymään kahteen sarjapisteeseen, kun se kohtasi lauantaina tasaisessa väännössä Huittisissa LP-Vampulan. Loppunumerot olivat 2-3 (25-27, 21-25, 25-19, 25-23, 12-15).

Kolme pistettäkin OrPolla oli ottelusta mahdollisuus ottaa. OrPo nimittäin johti kahden erän jälkeen 2-0 ja oli neljännessä erässä 23-23 tasatilanteessa Liisa Rinta-Tassin hyökkäyksellä.

Eräpallo siirtyi Ariana Pirvin syöttövirheellä Vampulalle, jolloin Kristiana Petrova iski kotijoukkueeelle erävoiton ja varmisti yhden pisteen.

Viidettä erää LP-Vampula eteni johdossa 9-8 tilanteeseen. Sitten 1 000 liigapistettä saavuttanut OrPon Annukka Paloniemi hyökkäsi pisteen ja tasoituksen.

Tämän jälkeen vuorossa oli Ariana Pirv -show. Passari Nea Luntamo haki ratkaisijaksi liigan tehokkaimman laitahyökkääjä Pirvin, joka teki kaikkiaan neljä pistettä ja ratkaisi voiton OrPolle.

Pirv palkittiin jälleen parhaana

OrPon parhaana palkittiin Pirv, 29/+15. Hänen plustilastonsa laski seitsemällä syöttövirheellä ja toisella seitsemällä hyökkäysvirheellä. Syöttövirheet eivät vähentyneet, vaikka Pirv jätti hyppysyötöt pois.

Pirv oli joka tapauksessa lauantain kierroksen tehokkain pelaaja, joten hän jatkaa tilastokärkenä. Hyökkäyksiä hän teki 68, joista 28 päättyi pisteeksi.

Positiivinen muutos tapahtui joukkueen keskitorjujien kohdalla. Vaisuna torjujana pidetty Jessica Mursula oli kierroksen paras torjuntapisteiden saavuttaja kahdeksalla tapolla. Samalla hän kiipesi kauden tilastoneloseksi.

Toinen OrPon keskitorjuja, Netta Rekola oli puolestaan torjujista kierroksen paras hyökkääjä 12 pisteellä ja 71 prosentin teholla.

OrPo voitti torjunnat 11-7 ja hyökkäykset pistein 71-65. Ässät meni tasan 4-4. Vastaanotto meni Vampulan eduksi kahdella prosentilla.

Pirviä säesti tasainen rintama: Rekola 14/+13, Mursula 14/+10 ja Rinta-Tassi 14/+9. PROliberoksi valittiin Emilia Putkisaari.

Kotijoukkueen palkittu oli Cassie Braid, 24/+17. Keskitorjujatilaston kakkosen, Laura Laukkasen tehot olivat  20/+17, jossa torjuntapisteitä oli vain kaksi. Petrovan saalis oli 13/+8.

Ottelussa tarvittiin lääkintätauko

Ottelun neljännessä erässä 20-18 tilanteessa verkkotuomari Mira Caven loukkasi päänsä toimitsijapöydön kulmaan peruuttaessaan verkolla. Päähän tuli haava ja peli keskeytyi pitkäksi toviksi. OrPon joukkueen johtaja Terhi Uotila tuli lääkärin taidoin apuun, sitoi haavan ja peliä päästiin jatkamaan.

– OrPo oli agressiivisempi viidennessä erässä. Meiltä loppui energia kesken, tuumi kotijoukkueen päävalmentaja Ziga Kos.

– Joukkueeni harjoituksissa on ollut 9-10 pelaajaa, kaikki eivät ole parhaassa kunnossa, kertoi OrPon Nikolaos Gitzekos.

– Tärkeintä oli, että voitimme, heitti OrPon Ariana Pirv.

OrPo saa vastaansa torstaina kotisalissaan Pölkky Kuusamon, jolle se hävisi äskettäin 1-3.

Juttua on muokattu 22.11.2021 klo 10.10: Juttuun on lisätty väliotsikot ja pääotsikkoa on muutettu lisäämällä siihen tieto Annukka Paloniemen pistesaldosta.