Isän henkisen perinnön pohdiskelu ei sytyttänyt – luontoyhteys ja käsillä tekeminen saivat maininnat, myös hellyys ja rakkaus nostettiin esiin

Isänpäivänä kyselimme asioista, joita isä on opettanut. Lukijat taisivat keskittyä isänpäivän viettoon tai tämä pohdiskelu ei muuten sytyttänyt, sillä vastauksia tuli vähänlaisesti. Näille lukijoille oli kuitenkin kertynyt isästään henkistä perintöä.

– Yhteys luontoon, visuaalisuuteen ja käsillä tekemiseen. Perinteitä kunnioittaen. Hulluja ideoita ei olekaan, listasi yksi vastaaja, joka kertoi siirtäneensä samoja asioita myös eteenpäin sukupolvien ketjussa.

Tätä vastaajaa muistuttavat edelleen isästä tämän pakottamat kuparitaulut ja maalaamat taulut.

Hellyyden ja rakkauden merkitys on toiselle vastaajalle tärkein isän opetuksista. Hänellä tärkeänä muistona isästä on Teemu Luodon tekemä savikoirapatsas.

Kumpikaan vastaajista ei vietä isänpäivää. Jos omat isät ovat jo edesmenneitä, eikä seuraavaa polvea ole, ei isänpäivän juhlimiseen löydy aihetta.

Itse muistan isää erityisesti syksyn lehtiä haravoidessa ja lunta luodessa. Isän periaate pihatöissä oli tehdä asiat viimeisen päälle huolellisesti, ei vain sinne päin.

Ja rakkain esine, joka muistuttaa ahkerasta puiden pilkkojasta, jonka liiteri pullisteli polttopuita, on jokaiselle lapsista omin käsin nikkaroitu sahapukki, joka on myös päässyt ahkeraan käyttöön!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?