Yhdessä tehtyä ja perinteiden ravistelua

Oriveden joulunavausta vietetään tämän viikon perjantaina. Juupajoella vastaavan iloittelun vuoro on ensi viikon torstaina. Näiden tapahtumien lisäksi myös kylät järjestävät omia joulun odotukseen liittyviä tapahtumiaan lähiviikkojen aikana.

Yhteistä näille kaikille tapahtumille on se, että niitä valmistellaan yhdessä. Organisoinnin on vastuulleen ottanut ehkä yksi henkilö, mutta kuka tahansa on saanut tuoda yhteiseen koriin omia ideoitaan ja näkemyksiään siitä, kuinka paikkakunnilla ja kylissä joulun lähestymistä voitaisiin juhlistaa.

Oriveden kaupunki teki jo viime vuonna päätöksen, ettei se järjestä joulunavauksessa perinteiseksi koettua ilotulitusta. Vaihtoehdoksi sille löydettiin pidempään kuntalaisia ilahduttanut valotaideteos. Kun perinne saatiin kerran rikottua, pääsevät kuntalaiset ja paikkakunnalla joulunavausviikonloppuna vierailevat myös tänä vuonna nauttimaan valotaiteesta.

Viime vuoden poikkeuksellisen koronajoulun jälkeen vaalitaan myös perinteitä. Joulupukki saapuu vierailemaan paikkakunnille, Paltanmäen tonttutapahtuma järjestetään jälleen ja Juupajoellakin pidetään joululahjamessut.

Nautitaan yhdessä ja iloitaan yhdessä tehdyistä tapahtumista. Nyt on sen aika.

Leave a Comment