Yrittäjänaiset yhdistivät voimansa ja avasivat lounaspaikan Lylyyn – uuden oven avautuminen tarkoittaa myös yhden oven sulkeutumista

Lylyyn lounaspaikan perustaneiden Satu Jokisen ja Piia Paavolan tekemistä siivittää toimiva yhteistyö. Asiakaspalvelusta vastaava Satu vie Piian tekemän kakun tarjolle jälkiruokapöytään. Juoksevia asioita ja puhtaanapitotöitä riittää molemmille. Kuva: Heli Rahkonen

Puolisen vuotta sitten Koskikahvilan yrittäjä Piia Paavola sai kahvilansa asiakaspalvelutehtäviin avukseen toisen juupajokelaisen yrittäjän, Jeppes-lastentarvikeliikkeestä tutun Satu Jokisen.

Yhteistyö alkoi sujua niin hyvin, että pian kaksikko huomasikin olevansa perustamassa yhteistä yritystä toiminnan laajentamiseksi.

Tuloksena Lylyn Millogin tiloissa on marraskuun alussa, melkein kaksi vuotta kestäneen tauon jälkeen, avautunut kaikille avoin lounaspaikka.

– Edellinen meni kiinni viime vuoden maaliskuussa, kun korona alkoi. Tuona aikana olemme jo Koskikahvilan kautta toimittaneet tänne valmiita ruoka-annoksia, Piia Paavola kertoo.

Työnjako vahvuuksien mukaan

Lylyssä lounaspaikan avautuminen onkin otettu ilolla vastaan.

– Meidät on otettu tosi hyvin vastaan sekä Lylyssä että täällä Millogin tiloissa. Millogin työntekijöillekin on tärkeää, että he pääsevät tänne tauolle töistään ja tapaamaan toisiaan, Piia Paavola ja Satu Jokinen iloitsevat.

Hyvä meininki on myös yrittäjänaisilla keskenään. Sadulla ja Piialla on hyvä yhdessätekemisen draivi. Työnjako on selvä, ja he tietävät myös toistensa vahvuudet.

Satu Jokinen luottaa sataprosenttisesti Piian ruuanvalmistus- ja leivontataitoihin.

– Minä teen ruuat, ja Satu tekee kaiken muun, Piia Paavola heittää.

Satu koittaa tähän toppuutella, mutta Piia kuvailee Satu Jokisen olevan hänen onnensa.

– Satu on huikea asiakaspalvelija ja oppivainen. Olen ollut pitkään yksin tiskin takana, joten nyt on ihana saada jakaa tämä kaikki hänen kanssaan.

Tutuilla resepteillä eteenpäin

Lylyn paikan lisäksi Koskikahvila on avoinna entiseen tapaan Korkeakoskella. Siellä yrittäjäkaksikolla on yksi työntekijä.

Lisätiloille tuli tarve, kun pitopalvelun tilausmäärät kasvoivat. Yrittäjäkaksikko on pistänyt merkille, että juhlia on alettu taas järjestää.

– Etsimme ensin tiloja Korkeakoskelta, mutta emme löytäneet sopivia, tarpeeksi valmiita tiloja.

Yhdessä järkeiltyään naiset päätyivät Lylyyn, jonne Piia Paavolaa oli houkuteltu jo aiemminkin. Lylyn tilat ovat 60-paikkaiset, ja ruuanvalmistustilaakin tuli lisää pitopalvelua ajatellen.

Muuten suuria muutoksia ei ole luvassa: kotiruoka on se juttu, johon Piia Paavola ja Satu Jokinen panostavat jatkossakin.

– Varsinkin Piian tekemät kanaruuat ovat tykättyjä. Makeista herkuista britakakku on Piian bravuuri, Satu Jokinen tietää.

Tästä juontaa myös Lylyyn avatun lounaspaikan nimi: Briitta Catering.

Koska kaikkeen ei kuitenkaan aika riitä, päättyy Satu Jokisen Korkeakosken keskustassa pyörittämän Jeppes-lastentarvikeliikkeen toiminta vuoden lopussa.

Leave a Comment