Oriveden lukiosta ei valmistu tänä syksynä uusia ylioppilaita – ”Opintomenestystä tästä ei voi päätellä”

Oriveden lukiosta ei tänä syksynä valmistu uusia ylioppilaita. Tämä oli tiedossa jo ennen syksyn ylioppilaskirjoituksia.

– Opintomenestystä tästä ei voi päätellä. Jokaisella opiskelijalla on oma suunnitelma opinnoissa etenemiseen. Monella se menee edelleen niin, että ylioppilaaksi valmistutaan kolmannen opiskeluvuoden keväällä, sanoo Oriveden lukion rehtori Jari Hildén.

Oriveden lukiosta on syksyisin valmistunut vain yksittäisiä opiskelijoita. Hildén muistelee, että viime vuonna syksyllä ylioppilaaksi valmistui yksi ylioppilas.

– Suuremmissa lukioissa myös syksyllä valmistuvien määrä on luonnollisesti korkeampi kuin pienissä lukioissa, Hildén toteaa.

Oriveden lukiossa syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistui 56 kokelasta.

Lue myös: Syksyn ylioppilaskirjoitukset tänään vauhtiin – Orivedellä kirjoitetaan eniten englantia ja biologiaa

Oriveden lukion kokelaiden menestystä Hildén ei lähde arvioimaan yksittäisten aineiden pohjalta. Hän toteaa, että sitä katsotaan opiskelijakohtaisesti.

Järjestelyiden puolesta hän iloitsee kirjoitusten menneen kaikilta osin nappiin.

– Kaikki onnistui suunnitelmien mukaan. Opiskelijat ja opettajat ovat ehtineet nyt jo harjoitella sähköistä ylioppilaskoetta ja sen järjestelyjä, mutta ainahan kaikkeen ei voi itse vaikuttaa. Tällä kertaa ongelmatilanteilta vältyttiin. Myöskään epidemia ei aiheuttanut ongelmia, Hildén sanoo.

Lue myös: ”Jestas sentään!” – palkitun kuvasarjan pääsy tehtäväksi ylioppilaskokeeseen löi Juhamatti Vahdersalon ällikällä

Leave a Comment