Osuuspankin edustajiston vaalien äänestys on alkanut – omistaja-asiakkaat voivat valita suosikkinsa 43 ehdokkaan joukosta

Pertti Pyykkö
Pohjois-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Pertti Pyykkö toivoo, että mahdollisimman moni omistajajäsen äänestäisi vaaleissa. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Pohjois-Hämeen Osuuspankin edustajiston vaalien äänestys on alkanut. Vaaleissa voivat äänestää pankin omistaja-asiakkaat ja äänestää voi 17. marraskuuta saakka esimerkiksi pankin verkkosivujen kautta.

Ehdokkaana on 43 pankin omistaja-asiakasta ja heihin voi tutustua vaalikoneessa. Orivedeltä ehdolla ovat Kari Aakula, Jyrki Ahlgren, Tuula Hoivala, Juha Itkonen, Jyrki Kallio, Ismo Koskinen, Sami Kymäläinen, Mari Lind, Timo Malinen, Veli-Pekka Naumanen, Tuukka Petäkoski, Timo Rotonen, Maria Suikkanen ja Jussi Kolosalmi.

Juupajoelta ehdolla ovat Aku Mäkelä, Katri Taipale ja Antti Ylä-Rotiala.

– Nyt on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan OP Pohjois-Hämeen edustajiston. Äänestämällä voi vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, kannustaa OP Pohjois-Hämeen toimitusjohtaja Pertti Pyykkö.

– Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta, sillä silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, huomauttaa Pyykkö.

Omistaja-asiakkaat ovat saaneet tiedon äänioikeudestaan joko sähköisesti verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. Omaa ehdokasta voi äänestää joko sähköisessä vaalipalvelussa tai postittamalla äänestyslipun vastauskuoressa.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Edustajistoon ovat tervetulleita aivan tavalliset omistaja-asiakkaat, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Pyykkö sanoo.

Edustajistoon valitaan 22 jäsentä kahdelta jäsenalueelta neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään muun muassa vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta.

Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 30. marraskuuta.

Leave a Comment