Orivesi sai yli 60 000 euron potin retkeilymatkailun kehittämiseen – tarkoituksena on luoda digitaalisia palveluita luontomatkailuun

Pirkanmaan maakuntahallitus on myöntänyt Oriveden kaupungille lähes 63 000 euroa retkeilymatkailun digitaalisten palveluiden kehittämishankkeen toteutukseen.

Oriveden kaupunginhallituksen hyväksymä hankkeen omarahoitus on 15 724 euroa.

Kyseessä on Pirkanmaan Alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon tarkoitettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määräraha.

Oriveden alueella alkavan hankkeen virallinen nimi on Retkeilymatkailun digitaaliset palvelukonseptit. Hanke käynnistyy keväällä 2022 ja se kestää vuoden 2023 kesäkuun loppuun saakka. Hankkeeseen palkataan määräaikainen hankekoordinaattori.

Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa reitistöihin perustuvaa retkeilymatkailua sekä edistää uusien digitaalisten palvelukonseptien ja -ratkaisujen syntymistä. Lisäarvoa retkeilykokemukseen ja tuotteeseen on mahdollista tuoda erilaisilla luovan talouden sisällöillä ja palveluilla. Tällaisia voivat olla muun muassa 360-videot.

Tarkoituksena on tuotteistaa olemassa olevat reitit digitaalisesti ja markkinoida oikein. Hyvin tuotteistettu ja markkinoitu reitti tarjoaa laadukkaita elämyksiä ja pidentää matkailijoiden viipymää matkailualueilla.

– Luonto on vahvasti läsnä Orivedellä joka oven ja ikkunan takana. Haluamme parantaa luontokohteidemme tunnettuutta koko Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Haluamme myös tuoda digitaalisuuden vahvemmin osaksi retkielämystä, kertoo Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen.

Pirkanmaan liiton mukaan hanke tukee selviytymissuunnitelman sekä maakuntaohjelman toteutusta. Oriveden seudun retkeilyreiteistä halutaan tulevaisuudessa myös merkittävä osa Pirkanmaan luontomatkailukohteiden ja reittien muodostamaa elämysalustaa.

Leave a Comment