50 vuotta sitten: Korkeakosken Kisa-Urhot 60-vuotias

Vanha vuosikerta, Korkeakosken Kisa-Urhot
Kisa-Urhojen jäseniä eri urheilulajien edustuspuvuissaoli näyttämöllä alkusoiton ja tervehdyspuheen ajan.

Korkeakosken Kisa-Urhojen 60-vuotisjuhlaa vietettiin Nummelassa lauantaina marraskuun 6. päivänä.

Juupajoen Maamiesseuran soittokunnan esiinnyttyä Raimo Soikan johdolla piti tervehdyspuheen Pauli Moisio. Hän sanoi, että on hyvä kun pinelläkin paikkakunnalla on urheiluseura, jonka ympärillä kokoonnutaan ja toimitaan. Seuran urheilutoiminnassa on jalkapallo menestyksellisin. Yhteistoiminta ympäristön kanssa on ollut hyvä. Lopuksi puhuja lausui tervetulleiksi kutsuvieraat ja yleisön.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta

Vanha vuosikerta, Korkeakosken Kisa-Urhot
Juhlapuheen piti TUL:n nuorisosihteeri Arnold Kariniemi.

Päivän Nuoret esittivät laulua ja Oriveden Tuiskun naiset vauhdikkaan unkarilaisen tanssin. Tuijan ja Jaanan esittämän ”Mustankissan tangon” jälkeen oli vuorossa Tuiskun naisvoimistelijain taidokas vannevoimisteluesitys, jonka ohajuksesta vastasi Helmi Virtanen.

Juhlapuheen piti TUL:n nuorisosihteeri Arnold Kariniemi.

Puhuja mainitsi, että olemme nyt TUL:n kuuluvan urheiluseuran 60-vuotisjuhlassa, vaikka liitto on vasta 52 vuotias. – TUL:llä ja sen seuroilla on vastuu ihmisen liikuntatarpeesta ja kasvattaa sen merkeissä nuorisoa. Kulumassa olevan vuosikymmenen ohjelmassa TUL:ssa on suuret joukkotilaisuudet. Ohjaajia ja valmentajia koulutetaan eri ikäryhmien tarpeisiin, on naisten liittopäiviä, nuorten talvipäiviä ja nuorisoleirejä. Vuosikymmen päättyy TUL:n 60-vuotisjuhlaan ja 8. liittojuhlaan vuonna 1979.

Lopuksi puhuja otti lyhyesti kantaa Kekkosen Jyväskylän liikuntapuheeseen sekä esitti juhlivalle seuralle TUL:n onnittelut. Väliajan jälkeen esiintyi soittokunta. Seuran historiikin esitti sihteeri Antti Hietaniemi. Historiikki toisaalla lehdessämme.

Tuiskun naiset esiintyivät jälleen. Tällä kertaa oli vuorossa tanhut, joita säesti Kusti Koskinen. Päivän Nuorten lauluesitysten jälkeen oli vuorossa vapaa sana.

Juhlivalle seuralle esittivät onnitteluja: Juupajoen kunta, Suomen Palloliitto, TUL, SPL:n Tampereen piiri, TUL:n Tampereen piiri, Mäntän Valo, Oriveden Tuisku, Hirsilän Pyrkivä, JuKo, Juupajoen Urheilijat, Korkeakosken Kenkätehdas, Juupajoen Osuuspankki, Lions Club Juupajoki, Korkeakosken jalkinetyöntekijät, Korkeakosken nahka- ja kumityöntekijät, Korkeakosken työväenyhdistys, Kanta-Häme, L. Heimo, S. Närvänen, L. Hietaniemi, H. R. Niemelä, A. ja E. Järvinen, P. Hartonen, U. Tuomi.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 11.11.1971. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

vanha vuosikerta, Korkeakosken Kisa-Urhot
Kisa-Urhojen perustajajäseniä oli Emil Likki, joka on toiminut myös seuran puheenjohtajana. – Kuvassamme Emil Likki ja Kisa-Urhojen nykyinen puheenjoht. Jouko Pilkottu 60-vuotisjuhlassa.

Leave a Comment