Lähipiirin influenssarokoteoikeuksia on supistettu – osalle alttiiden henkilöiden lähipiiriä rokote on omakustanteinen

Maksuttoman influenssarokotuksen saavan lähipiirin kriteerit ovat tiukentuneet tänä syksynä sosiaali- ja terveysministeriön asetusmuutoksen myötä.

Lähipiiriin kuuluvista maksuttoman influenssarokotteen saavat nyt ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin ihmisen kanssa tai sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Muille lähipiiriin kuuluville rokotukset ovat omakustanteisia.

Muutoksella halutaan varmistaa, että kansallista rokotusohjelmaa varten varatut rokotteet riittävät kaikille influenssan riskiryhmiin kuuluville.

Kausi-influenssarokotukset ovat jo alkaneet niin Orivedellä kuin Juupajoella. Myös lähipiirin on mahdollista käydä ottamassa rokotus.

Lue myös: Influenssarokotusten antaminen alkaa Orivedellä

Orivesiläiset voivat varata ajan rokotukseen netissä tai soittamalla omalle terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan. Rokotuksen voi saada myös muun vastaanottokäynnin yhteydessä.

Juupajoella suositus on, että aika rokotuksen varattaisiin sähköisesti.

Lue myös: Kausi-influenssarokotukset alkavat Juupajoella marraskuussa – ajanvaraus avautuu jo lokakuussa

Rokotustoimenpide on kaikille maksuton, mutta itse rokote on maksuton vain riskiryhmille ja asetuksen mukaiselle lähipiirille.

Rokotteen voi kuitenkin ostaa itse ja orivesiläiset saavat tilattua reseptin esimerkiksi kirjautumalla sähköisiin terveyspalveluihin ja täyttämällä reseptiä koskevan lomakkeen.

Juupajoella asuvat voivat tilata reseptin esimerkiksi Mäntänvuoren Terveyden koronarokotussähköpostin kautta tai Pihlajalinnan terveyssovelluksen chatin kautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?