Rokottamattomalla on merkittävä koronataudin vaara Pirkanmaalla

Pirkanmaan koronaviruksen ilmaantuvuus on jäänyt korkeahkolle tasolle, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla nyt 118 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kuluneiden kahden viikon ajalta.

Positiivisten testien osuus Fimlabissa tehdyistä testeistä viikon ajalta oli 8,3 prosenttia. Tampereen Viinikanlahden jätevesinäytteiden virusmäärä oli niin ikään nousussa.

Viime viikolla alueelta todettiin kaiken kaikkiaan 345 uutta koronatartuntaa. Tartunnan lähde selvisi varmuudella 53 prosentissa tapauksista. Eniten tartuntoja oli 20–39-vuotiailla, jotka olivat tartunnan saadessaan rokottamattomia.

Rokottamattomilla aikuisilla onkin nyt Pirkanmaalla merkittävä vaara saada koronatartunta ja sairastua vakavasti.

Tämän vuoksi Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä kannustaa vahvasti hankkimaan koronavirusrokotteet ja noudattamaan voimassa olevia kasvomaskisuosituksia.

Ensimmäisen rokotuksen alueella saanut 86 prosenttia yli 12-vuotiasta

Koronan takia erikoissairaanhoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on Pirkanmaalla kuluvan viikon alkaessa ennallaan, mutta perusterveydenhuollon vuodeosastohoidon tarve on noussut.

Pirkanmaalla on nyt yhteensä 19 potilasta vuodeosastohoidossa koronan vuoksi.

Uusia ensimmäisiä koronarokotuksia otettiin viime viikolla Pirkanmaalla noin 1 800 eli nousua edellisviikkoon verrattuna on tullut 0,4 prosenttia.

Ensimmäisen rokotuksen on saanut nyt 86 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Molemmat rokotukset on saanut 78 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pirkanmaan yleinen maskisuositus jatkuu ennallaan.

Uusien suositusten tarvetta mietitään ensi viikolla

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä ja kotihoidossa henkilökunnan kirurgisen suu-nenäsuojan käytöstä ei voida toistaiseksi luopua. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi vierailtaessa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä.

Myös potilaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia mahdollisuuksien mukaan.

Jos koronatilanne Pirkanmaalla säilyy nykyisellään, alueellinen pandemiaohjausryhmä arvioi ensi viikolla uusien suositusten ja kokoontumisrajoitusten tarvetta sekä ravintolarajoitusten käyttöönoton ehdottamista valtioneuvostolle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?