Lumikivailua ja taitavaa kaivurinkäsittelyä taas luvassa Juupajoella – uusi sarjajako tuo lisää mielenkiintoa

Kaivureiden lumenveiston SM-kisat järjestetään jälleen ensi helmikuussa, jos vain lumitilanne sen sallii. Arkistokuva: Hannu Bister

Peukut pystyssä odotellaan jo Juupajoella lumista talvea ja sopivaa pikku pakkasta helmikuun lopulle. Silloin on jälleen luvassa Juupajoen yrittäjien järjestämä Kaivinkoneiden lumenveiston SM-kisa.

Ensimmäinen pidettiin 2019 ja se sai suuren suosion. Paikalla oli yli 20 kaivuria ja katsojia kisapäivänä pari tuhatta. Vielä seuraavinakin päivinä väki vaelsi sankoin joukoin ihailemaan veistoksia.

Jälleen on luvassa kaksi erilaista sarjaa, mutta nyt on painoluokituksesta luovuttu. Ensimmäisessä, voisiko sanoa ”luovemmassa sarjassa” kilpailija saa tuoda paikalle niin paljon erilaisia apuvälineitä kun saa kaivuriinsa, esimerkiksi kauhaan, mahtumaan.

Toisessa, perinteisemmässä, sarjassa kilpailijalla saa olla kaksi apuvälinettä ja apumies.

Järjestäjät odottavat paikalle maksimissaan 30 konetta ja siis kilpailijaa. Alueelle tehdään etukäteen kullekin oma lumikasa, ja ne arvotaan kilpailijolle. Yleisö pääsee läheltä seuraamaan mielenkiintoista kilpailua.

Kisa järjestetään, mikäli säät ovat suotuisat ja koronarajoitukset sallivat. Jo nyt on kilpailua kohtaan osoitettu yllättävääkin mielenkiintoa.

Leave a Comment