”Ei siinä muuta ajatusta ollut kuin palloa tappamaan vain” – Liisa Rinta-Tassi sai näytön paikan ja teki puhdasta jälkeä

Liisa Rinta-Tassi (10) oli OrPon hyökkäystehojen ykkönen ottelussa LP Kangasalaa vastaan. Kuva: Juha Jäntti

Olkapäävamman vuoksi pitkään vaihtopenkillä istunut OrPon hakkuri Liisa Rinta-Tassi pääsi testaamaan kuntoaan LP Kangasala -ottelun neloserässä. Hän sai nyt ensimmäistä kertaa kauden aikana kunnollisen näytön paikan, ja kiitokseksi tästä hän täräytti joukkueensa koko ottelun parhaat hyökkäystehot.

– Tulin kentälle selkeästi palloa tappamaan, en siinä kovin paljoa muuta ajatellut. Kun kerran pääsin kentälle ja sain tällaisen näytön paikan, menin sinne halulla ja innolla, Rinta-Tassi totesi ottelun jälkeen.

Hän siivitti koko joukkueen neloserässä vielä kertaalleen välillä suorastaan hurmioituneeseen taisteluun, mutta sekään ei aivan riittänyt kääntämään ottelua kotijoukkueen eduksi. LP Kangasala vei pisteet mukanaan erin 1-3 (25-23, 15-25, 16-25, 23-25).

Jo ottelun alusta asti oli aistittavissa se tuttu tiivis tunnelma, johon joukkueet ovat yleensä virittyneet keskinäisissä kohtaamisissaan. Kangasala tarvitsi hivenen aikaa saadakseen koneensa käyntiin, kun taas OrPo sai otteluun terävän lähdön. Aloitukset onnistuivat, vastapuolen aloituksen nousivat hyvin ja hyökkäys kulki mallikkaasti. Kotijoukkue otti erän tasaisen vahvalla esityksellä.

Seuraavat kaksi erää olivat OrPon osalta aivan kuin toisesta maailmasta. Se pysyi Kangasalan vauhdissa vielä hetken, mutta Emmi Riikilä hajotti neljän pahan syötön putkellaan OrPon vastaanoton ja vieraat menivät sen jälkeen menojaan. Ottelun huippusyöttäjä oli Kangasalan Roosa Heikkiniemi, jonka tilille kirjattiin kahdeksan ässäsyöttöä.

Ariana Pirv urakoi myös takakentän pelastuksissa. Kuva: Juha Jäntti

Kahden ilmeen ottelu

Pelin ilme oli kahden erän ajan se, että Kangasalan syöttö kulki todella mallikkaasti, ja OrPon takakenttä nosti aloituksia seinille vähän päästä. Hyökkäykset jäivät OrPolla usein ponnettomiksi samalla, kun Kangasala tiivisti verkkotorjuntaansa ja takakentän puolustustaan. Kotijoukkueella ei onnistunut oikein mikään.

Neljänteen erään asteli jälleen kuin uusi OrPo. Päävalmentaja Nikolaos Gitzekos vaihtoi passarin paikalle Lotta Kukkosen ja hakkuriksi Annukka Paloniemen tilalle Rinta-Tassin. Tämän jälkeen alkoi tapahtua.

OrPon aloitukset alkoivat taas pysyä ruudussa, ja mukaan osui jokunen ässäkin. Nostot löysivät jälleen passarin, jolloin Kukkonen pääsi pyörittämään hyökkäyspeliä tehokkaasti. Hän ruokki passeillaan erityisesti Rinta-Tassia niin verkolla kuin kolmestakin metristä, ja pallot jytkähtelivät toistuvasti Kangasalan kenttään.

Neloserän tiukka taistelu oli nautittavaa katseltavaa. Kummankin joukkueen kenttäpuolustus toimi ja erässä nähtiin useita pitkiä palloja. Erä eteni tasaisena aina numeroihin 20-21.

Mahdollinen erävoitto luisui OrPon käsistä erän loppupalloissa kahteen pitkäksi menneeseen aloitukseen. Ariana Pirv sai laitapassin Kangasalan ottelupallotilanteessa joutuen tällä kertaa toteamaan, että vastustajan torjunta oli kohdallaan.

Passari Nea Luntamo nostaa Kangasalan hyökkäystä takakentältä. Kuva: Juha Jäntti

Tunnetta riitti

Rinta-Tassi totesi, että OrPon otteet vaihtelevat edelleen kovin suuresti. Hän katsoo kuitenkin, että joukkueen peli on kehittynyt paljon siitä, mitä se oli aivan alkukaudesta.

– Eka ja vika erä olivat nyt meiltä tosi hyvää peliä. Ne kaksi muuta erää voi hyvin vaikka unohtaa, kotijoukkueen illan ykköstykki tuumasi hymyillen.

Vaikeilla syötöillään kunnostautunut Kangasalan Heikkiniemi kehui OrPon ensimmäisen erän pahoja syöttöjä. Vierailla meni tovi ennen kuin he löysivät kunnon tuntuman, mutta sitten peli alkoi rullata.

– Alkukausi on ollut vähän vuoristorataa. Nyt olemme saaneet enemmän itseluottamusta, toivon mukaan se tarkoittaa nousujohteista jatkoa.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen oli hyvillään siitä, että joukkue piti koko ottelun ajan pään kylmänä, vaikka energiat kentällä vaihtelivat melkoisesti. Rinta-Tassin otteet päätöserässä saivat joukkueen pasmat toviksi sekaisin.

– Liisa toi selkeästi OrPon peliin muutoksen, ja vei aikaa ennen kuin pääsimme siihen kiinni. Hänen tehonsa pitivät erän tasaisena. Onneksi saimme viimein tarvittavan parin pisteen kaulan.

– Yksi tavoitteemme oli parantaa torjuntapuolustuspeliä, jossa annoimme viimeksi Vampulalle vähän tasoitusta. Nyt tämä toimi hyvin kolmen erän verran. Meillä pysyi koko ajan maltti ja luotto sen verran kuin tuloksentekoon tarvitaan.

OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos joutui jälleen miettimään, mitä joukkueelle mahtoi tapahtua ensimmäisen erän jälkeen. Selkeitä virhealueita olivat syötöt ja syöttöjen vastaanotto.

– Hyvää oli ainakin se, että meillä oli tunnetta ja tahtoa pelissä.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin LP Kangasalan joukkueesta hakkuri Gabriela da Silva ja OrPolta libero Emilia Putkisaari.

Leave a Comment