Venevajat vuodesta toiseen ilkivallan kohteena – myös veneitä on varastettu ja yritetty upottaa

Lukijan lähettämässä kuvassa näkyy ilkivallan merkkejä Hiedan venevajojen läheisyydessä.

Oriveden Sanomien lukija otti yhteyttä ilmaistakseen huolensa Hiedan uimarannan tuntumassa olevien puisten, yksityisessä omistuksessa olevien venevajojen kohtaamasta ilkivallasta. Tällä hetkellä yksi neljästä vajasta on lukijan mukaan kokonaan säpäleinä.

– Venevajoja on viimeiset neljä–viisi vuotta joka kesä muun muassa hajotettu. Lisäksi siellä on tehty nuotioita ja järveen on heitetty tavaraa. Lasinsirujakin siellä on ollut, kertoo lähistöllä asuva, harmistunut lukija.

Hänen perheellään on myös vene vajassa talvisäilössä.

– Se on varastettu kaksi kertaa. Toisella kertaa se tuotiin ehjänä takaisin, mutta toisella kertaa siihen oli tehty reikä jollakin rautamötikällä, ehkä ankkurilla, ja yritetty upottaa koko vene. Löysimme sen järveltä ajelehtimasta.

Lukijan havaintojen mukaan asialla olisi nuoriso. Hän kertoo olleensa ilkivallan tiimoilta yhteydessä myös poliisiin ja kaupunginjohtajaan. Juha Kuusiston mukaan kaupungilla mietitään mahdollisia keinoja puuttua asiaan, joskin ne ovat vähissä.

Ennen kaikkea kuvan lähettänyt lukija haluaakin peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta.

Leave a Comment