Lukijan mielipide: Orivedellä on aihetta suunnanmuutokseen

Erkki Vanhanen (OS 25.10.) loistava analyysi Oriveden tilanteesta! Minäkin kesäasukkaana olen huolissani Oriveden suunnasta.

Iso isku oli Oriveden Opiston lakkautus. Keskustan hotelli lopetti. Hyvä rautakauppa lopetti muutama vuosi sitten. Myös Puolustusvoimien varikko lopetti. Nyt kouluja aiotaan sulkea.

Orivedellä pitäisi kaavoittaa pientaloalueita keskustan tuntumaan. Tyhjää tilaa näyttää kyllä riittävän. Maalle halutaan muuttaa nimenomaan omakotitaloihin ja rivitaloihin. Niistä on pulaa Orivedellä. Yksi ystäväpariskunta hakee uudehkoa omakotitaloa. Ei tunnu löytyvän.

Asukkaita alkaa tulla, kun Ysitie saadaan nelikaistaiseksi. Sitä hanketta pitäisi edistää kaikin tavoin. Teollisuutta ja pienyrittäjiä kannattaa houkutella ja tukea. Valtiolta on otettava kaikki mahdolliset avustukset.

Keskustan palveluja pitäisi monipuolistaa. Otanpa esimerkin lounastarjonnasta. Nyt on neljä pizzeriaa ja pari lounaspaikkaa. Yksi ravintola. Oriveden kokoiselle kaupungille aika vaatimatonta.

Ei Oriveden taloutta pelasteta mökkiläisten kiinteistöveron nostolla ja muulla pikkunäpertelyllä. Tarvitaan avaraa ajattelua ja hyvää taloudenpitoa.

Helena Hartikainen

Tampere

Leave a Comment