Juupajoen poliisioperaatiossa epäilty uhkasi räjäytyksellä – henkilö otettiin kiinni varhain maanantaiaamuna

Poliisi on ottanut kiinni Juupajoella yhden keski-ikäisen miehen, jota epäillään törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Kiinniottoa edelsi sunnuntai-iltana Juupajoella käynnistynyt operaatio, joka jatkui yön yli. Väkivaltarikoksessa on loukkaantunut yksi henkilö.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että hätäkeskus välitti poliisille sunnuntaina alkuillasta mahdollista väkivaltarikosta koskeneen tehtävän Juupajoella.

Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että epäilty väkivaltarikos oli tapahtunut todennäköisesti yksityisasunnossa ja että yksi henkilö on loukkaantunut. Poliisi pystyi yksilöimään kyseessä olevan kiinteistön, mutta asunnossa oleskelleeseen henkilöön ei saatu keskusteluyhteyttä.

Paikalle saapui useita poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä. Poliisi eristi kiinteistön. Eristyksen aikana mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta.

Poliisi sai lopulta neuvotteluyhteyden kohdehenkilöön ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni aikaisin maanantaiaamuna. Mies ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa.

Asunnosta on löytynyt räjähteitä, jotka ovat poliisin hallussa. Poliisi jatkaa tutkintaa tapahtumapaikalla ja asiasta tiedotetaan lisää, kun esitutkinnasta on uutta kerrottavaa.

Oriveden Sanomien tietojen mukaan operaatio on ollut Kopsamon suunnalla. Jo aiemmin poliisi tiedotti, että tilanteesta ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille.

Leave a Comment