Yksi loistava erä oli illan valopilkku – tunteet kuumenivat kahden punaisen kortin verran

OrPolla oli vaikeuksia saada verkkotorjuntaansa kohdalleen. Puijon Eveliina Smolander ohittaa paterista Netta Rekolan torjuntayrityksen. Kuva: Juha Jäntti

OrPon keskiviikkoiseen iltapuhteeseen mahtui iso annos kaikinpuolista haparointia, mutta joukkue löysi yhteen erään myös lähes täydellisen pelivireen. Tuo yksi erä ylivoimaa ei riittänyt, vaan vierasjoukkue Puijo Wolley vei naisten lentopalloliigaottelun pisteet Kuopioon eräluvuin 1-3 (20-25, 20-25, 25-15, 22-25).

Illan alku oli täydellinen vastakohta sille vahvalle peliotteelle, jonka OrPo loihti esiin edellisessä ottelussaan LiigaPlokia vastaan. OrPo ei saanut peliään millään käyntiin, kun taas vierasjoukkue oli ensimmäisistä palloista lähtien tiukassa iskussa.

Puijo Wolley piinasi kotijoukkuetta vaikeilla aloituksilla, jotka nousivat kotijoukkueen vastaanotosta liian usein pitkin seiniä. Vastaavasti OrPo teki turhan paljon aloitusvirheitä.

OrPon hyökkäysteho vaihteli suuresti. Ariana Pirv junttasi joitakin palloja voimalla Puijon kenttään, mutta välillä iskut pysähtyivät tiukkaan torjuntamuuriin. Annukka Paloniemi, Ada Aronen ja Netta Rekola jakoivat hyökkäysvastuuta, mutta vieraiden torjunta ja kenttäpuolustus saivat usein heidänkin lyöntinsä kiinni.

Kaksi ensimmäistä erää etenivät alusta loppuun Puijon sanelemassa tahdissa. OrPon peli oli täydellisen sekaisin toisessa erässä siihen mennessä, kun taululla olivat lukemat 6-16. Kotijoukkueen nousu alkoi tuon erän loppuvaiheiden takaa-ajosta.

Ariana Pirv urakoi jälleen verkolla, useimmiten tuloksellisesti. Kuva: Juha Jäntti

Tunnepuoli punaisella

Kolmoserässä ottelu kääntyi päälaelleen. OrPo löysi päättäväisen peli-ilmeen, ja äkkiä pelaajat onnistuivat kaikessa mahdollisessa. Nea Luntamolla oli helppo työ heitellä nappipasseja hyvin nousseista aloituksista. Pirv takoi palloja nelospaikalta kenttään urakalla. Myös Aronen ja Paloniemi tykittelivät pisteitä laitapasseista. Rekola napsi pisteitä satasen hyökkäyksillään.

Kolmoserän haparoinut Puijo Wolley kokosi rivinsä päätöserään. Siinä nähtiin tasaista kamppailua ja tiukkoja taistelupalloja tilanteeseen 20-20 asti. Tässä kohdin OrPo sortui pariin helppoon virheeseen, ja ottelun jatko viidenteen erään jäi vain haaveeksi.

Ariana Pirv protestoi tuomarin ratkaisusta punaisen kortin arvoisesti. Kuva: Juha Jäntti

Kotijoukkueessa tunteet hiukan kuumenivat ottelun loppupuolella. Päävalmentaja Nikolaos Gitzekos arvosteli pariin otteeseen äänekkäästi päätuomarin ratkaisuja. Hän sai ensin keltaisen kortin ja lopulta myös punaisen. Tästä seurasi lisäpiste vastustajalle.

Myös Ariana Pirv yltyi protestoimaan OrPon tappioksi tuomittua palloa. Tämäkin ele kirvoitti tuomarin vilauttamaan punaista korttia.

Puijo Wolleyn joukkue pelasi kokonaisuutena tasaisesti ehjän ottelut kolmoserää lukuunottamatta. Syötöt olivat vaikeita ja varmoja, aloitukset nousivat tyylikkäästi ja verkkotorjunta piti OrPon hakkurit likipitäen kurissa.

Vierasjoukkueen kapteeni, OrPostakin tuttu Eveliina Smolander oli joukkueensa pistetilaston kärkisijoilla yhdessä Natasha Calkinsin ja Hilkka Hujasen kanssa.

Ariana Pirv ja kova hyppysyöttö. Kuva: Juha Jäntti

Omat virheet, vastustajan tasaisuus

OrPon kapteeni, libero Emilia Putkisaari ei löytänyt selkeää selitystä sille, miksi OrPon peli sukelsi nyt näin pahasti. Puijon 14 torjuntaa kertovat ainakin siitä, että kotijoukkue ei löytänyt tarpeeksi avoimia hyökkäyssuuntia verkolla.

– Kun alkuun ei lähtenyt niin ei vain lähtenyt. Meille tuli paljon virheitä, ja Puijo pelasi todella hyvin. Jatkossa tärkeä tavoite on pystyä pelaamaan tasaisemmin omalla hyvällä tasollamme, Putkisaari arvioi.

Päävalmentaja Gitzekos oli ottelun jälkeen harvasanainen. Jälleen kotiottelussa nähdylle virhesumalle ei ole nähtävillä yksittäistä syytä.

– Joukkueen on vain pystyttävä pelaamaan tasaisemmin ja varmemmin. Olemme harjoitelleet kovaa, ja se tuottaa varmasti tulosta ehkä jo hyvinkin pian.

– Hävisimme torjunnat 5-14. Siinä on tietysti yksi osaselitys tappiolle.

Vierasjoukkueen parhaana palkittu Smolander kertoi nauttivansa jälleen pelaamisesta päästyään loukkaantumisten ja kuntoutuksen jälkeen täysipainoisesti kentälle.

– Olen varmastikin paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin urani aikana. Joukkueemme on hakenut muutaman pelin ajan oikeaa tuntumaa, ja kehityskäyrämme on ylöspäin, Smolander tuumi.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen antoi omilleen kehut siitä, että pelaajat toteuttivat tarkalleen yhdessä luotua taktiikkaa.

– Meillä oli malttia pelata järkevästi. Jos hyökkäyspaikka ei ollut täydellinen, emme yrittäneet liian vaikeita, vaan luotimme omaan torjuntapuolustukseemme. Syötöt toimivat erityisesti ensimmäisessä erässä todella hienosti

– Joukkueen vahva itseluottamus oli tärkein tekijä voiton takana. Mikään osa-alue ei ollut vielä aivan täydellinen, mutta mikään ei myöskään pettänyt.

Seuraavaksi OrPo matkustaa lauantaina Helsinki Volleyn vieraaksi. Viikkoa myöhemmin kotisaliin tulee vastustajaksi LP Kangasala.

Puijo Wolleyn ykköshakkuri Natasha Calkins venyttää verkkoa kolmen metrin hyökkäyksessään. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment