Vastuullista päätöksentekoa

Oriveden uusi kaupunginvaltuusto saa heti ensimetreillään isoja asioita päätettäväkseen. Maanantaina kokoontuvan valtuuston esityslistalla kuntalaisten näkökulmasta odotetuin kohta on pykälä kolme, jossa käsitellään alakoulujen palveluverkkoselvitystä.

Kerrataan vielä. Valtuustolle siis esitetään, että Hirsilän koulu ja Karpinlahden koulu yhdistettäisiin ensi vuonna Kultavuoren kouluun ja Rovastinkankaan kouluun. Kaupunginhallitus vaikutti varsin yksimieliseltä tässä päätöksessään. Vasemmistoliiton Anne Kahelinilla oli tarjota vaihtoehto, mutta siihen ei hallituksen jäsenistä kukaan tarttunut.

Valtuutetuista osa on jo ilmaissut, että koulujen lakkauttamisten sijaan ne pitäisi säilyttää. Tätä toivovat myös monet kuntalaisista.

Suuri yllätys olisi, jos kouluverkkoasia nuijittaisiin maanantaina pöytään täysin ilman valtuutettujen puheenvuoroja. Toivottavaa kuitenkin on, että valtuutetut ovat tehneet kotiläksynsä, esittävät myös omia laskelmiaan ja pystyvät siten konkretisoimaan, millä tavoin koulujen eloa voidaan jatkaa.

Kaiken kaikkiaan maanantain päätöksenteossa on kyse siitä, mihin kaupungin ja kuntalaisten rahoja halutaan käyttää. Silloin on myös mietittävä, mitä Orivedellä vastaavasti jätetään tekemättä, jos koulut päätetään korjata. Se on osa vastuullista ja rakentavaa päätöksentekoa.

Leave a Comment