OrPo teki jättiyllätyksen Pihtiputaalla – Pirv oli lauantain ottelun kuningatar

Monikaan ei odottanut OrPon ottavan voittoa LiigaPlokista viikontakaisen JymyVolley-tappion jälkeen.

Mestaruussuosikkeihin kuuluva LiigaPloki odotti OrPosta helppoa vastusta, mutta toisin kävi. OrPon koko joukkue pelasi kovalla asenteella, taistellen kaikki pallot loppuun asti.

OrPo ottikin suoran 0-3 voiton erin 28-30, 21-25 ja 20-25. Kärkipään joukkueen kaataminen lisää huomattavasti luottoa omaan tekemiseen.

Jatkopalloista erän voittoon

Ottelu alkoi OrPon 2-10 johdolla Ariana Pirvin ja Ada Arosen heiluttaessa tahtipuikkoa. Ploki kuitenkin heräsi alkuhorroksesta ja nousi vielä eräpalloon kahdesti, 24-23 ja 25-24. Ne kuittasi hyökkäyksillään Ariana Pirv.

Jatkopalloissa OrPo yritti ratkaisua neljästi. Sinetin iski Netta Rekola, joka päätti erän 28-30 lukemiin.

Toisen erän lopussa OrPo otti kuusi pistettä putkeen. Kolmannessa erässä edettiin tasapisteissä 17-17 tilanteeseen. Sitten Ada Aronen syötti neljän pisteen putken, joissa oli kaksi ässää.

OrPo meni menojaan Nea Luntamon torjuttua eräpallon ja Ariana Pirvin hyökätessä päätöspinnan.

Pirv onnistui erinomaisesti

Kentän kuningatar oli romanialainen Ariana Pirv teholuvuin 23/+18.

Mestaruusliigan tämän hetken paras laitapelaaja syötti neljä ässää ollen pelottavan kova syöttäjä. Pirvilla oli 24 pallon vastaanottorupeama, josta hän selvisi yhdellä virheellä. Ratkaisupalloissa hän oli hyökkääjänä vahva, johon passari Nea Luntamo luotti.

Toinen vahva hyökkääjä ja syöttäjä oli Ada Aronen tehopistein 12+6. Keskari Jessica Mursula saalisti tehot 8/+8.

LiigaPlokin parhaana palkittiin kanadalainen Helena Elbaek, 15/+6. Toinen vahva tekijä oli Anna Yefremenko, 16/+6.

OrPo ratkaisi voiton tehokkaammalla hyökkäyksellä ja terävillä aloituksilla. Pistetorjunnat päättyivät tasan 5-5.

OrPon paras pelaaja oli Ariana Pirv ja PRO-libero oli Emilia Putkisaari.

Hyvä syöttö ratkaisi pelin

OrPon passari Nea Luntamo johti näyttävästi OrPon peliä.

– Jymy-ottelun kaaoksesta selvisimme viikon harjoituksissa hyvään lentoon, mikä siirtyi pelikentälle. Koko joukkeen panos oli hyvä. Joka pallosta taisteltiin loppuun asti. Yhteistyö Arianan kanssa sujuu yhä paremmin. Olemme nopeuttaneet passeja, mikä puree paremmin vastustajan puolustukseen, kertoi Luntamo.

– Meillä oli hyvä syöttö. Se ratkaisi pelin. Tavoite oli vaikeuttaa vastustajan peliä. Siinä onnistuimme, kertoi OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos.

OrPolla on keskiviikkkona kotipeli Puijo-Volleyta vastaan. Vastus on kova, sillä Puijo riisti Kangasalta yhden pisteen.

Lauantaina OrPo matkustaa Helsinki-Volleyn vieraaksi.