Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Oriveden rautatieasemalle – kyytiin voi nousta niin Tampereen kuin Haapamäen suuntaan

Höyryjuna Ukko-Pekka vierailee Orivedellä lauantaina.

Ukko-Pekka eli raskas pikajunaveturi Hr1 oli Suomen rautateiden suurin ja voimakkain henkilöliikenteen höyryveturi. Ne olivat pikajunien tärkeimpiä vetäjiä vuoteen 1963 asti. Nyt vierailulle tuleva Ukko-Pekka on niistä ainoa nykyisin liikenteessä oleva.

Ukko-Pekalla voi tehdä Orivedeltä edestakaisen matkan Tampereen suuntaan Siuroon asti ja Juupajoen suuntaan on tarjolla illalla menomatka.

Ukko-Pekka saapuu Oriveden rautatieasemalle Tampereelta aamupäivällä kello 11 ja suuntaa noin puoli tuntia myöhemmin takaisin Kangasalan ja Tampereen kautta Siuroon. Takaisin Orivedellä juna on iltapäivällä kolmen jälkeen.

Iltapäivällä Ukko-Pekka lähtee vielä toiselle reissulle Tampereen suuntaan ja palaa takaisin Orivedelle illalla. Oriveden rautatieasemalla Ukko-Pekan arvioidaan olevan takaisi noin puoli kuuden aikaan illalla.

Orivedeltä Ukko-Pekka jatkaa illalla matkaansa kohti Juupajokea ja Haapamäkeä. Oriveden keskustan rautatiepysäkillä Ukko-Pekka pysähtyy noin varttia vaille kuusi ja Juupajoella se on vähän jälkeen kuuden.

Ajat ovat alustavia ja niihin voi tulla muutoksia. Tarkkoihin aikatauluihin voi tutustua Ukko-Pekan nettisivuilla.

Liput junamatkalle saa junasta käteisellä. Junassa on myös kahvila.

Matkan järjestää Höyryveturimatkat 1009 Oy. Sen toimintaa pyöritetään kokonaan talkoilla ja lipputulot ovat sen ainoa tulonlähde.

Leave a Comment