Maskia käytetään edelleen Oriveden kouluissa, päiväkodeissa ja nuorisopalveluissa

Oriveden kaupunki velvoittaa koulujen, päiväkotien ja nuorisopalvelujen työntekijöiden sekä kansalaisopiston opettajien käyttävän edelleen maskeja ollessaan samoissa tiloissa lasten tai nuorten kanssa.

Kaupungin linjaus on yhteneväinen Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjauksen kanssa. Sen mukaan Pirkanmaalla maskisuositus jatkuu ennallaan ja maskeja käytetään edelleen myös kouluissa, koska tartuntoja on ollut viime aikoina paljon ja yli 12-vuotiaiden koululaisten rokotuskattavuus on vielä liian matala. Myös koronanyrkin suositus maskien käytöstä varhaiskasvatuksessa on edelleen voimassa.

Lue myös: Pirkanmaalla ei voida vielä luopua maskeista – sairaalahoitoa ovat koronan vuoksi tarvinneet erityisesti rokottamattomat henkilöt

Oriveden kaupungin ohjeistus on voimassa 26. lokakuuta saakka, jolloin pandemiaohjausryhmä tarkastelee asiaa uudelleen. Maskisuositus kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille jatkuu myös 26. lokakuuta saakka.

THL muutti valtakunnallista maskisuositustaan syyskuun lopulla. Sen suositus ei enää perustu koronaepidemian eri vaiheisiin, vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan. Suosituksena kuitenkin on, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee myös kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään edelleen maskeja ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisissa tiloissa, joukkoliikennevälineissä sekä kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?