Hyppely metsässä huuhtoi huolet hetkeksi – Hirsilän koulun liikuntapäivässä pelattiin myös jalkapalloa ja solmittiin pelastusköydet

Karri Parhiala loikki näyttävästi metsässä Hirsilän koulun liikuntapäivän yhteydessä. Kuvat: Heli Rahkonen

Hirsilän koulun vanhempainyhdistys järjesti viime perjantaina liikuntapäivän koulun ympäristössä. Ajankohta samalla viikolla tulleen palveluverkkotyöryhmän esittämän koulun lakkauttamisen kanssa oli sattumaa.

Ohjelmassa oli muun muassa pallohippaa, metsäparkouria ja jalkapalloa. Vetäjinä pajoissa olivat vanhempainyhdistyksen ja opettajien lisäksi HirPy sekä Oriveden kaupungin hankekoordinaattori Iris Sundelin.

Liikunta huuhtoi ainakin hetkeksi mielestä pois huolen koulun lakkauttamisesta. Iloinen puheensorina kaikuu kauas, kun luokka rymyää yhdessä pitkin metsää.

– Päivä on mennyt tosi hyvin. On ollut kivaa, iloitsevat vitos–kutosten oppilaat metsässä parkouratessaan.

Joonas Uotila lepäilee välillä metsän sammalpedillä. Samaan aikaan Karri Parhiala tekee huimia hyppyjä isolta kiveltä alas metsään.

Joonas Uotila löysi metsästä sopivan rentoutumiskolon.

Roope Fager, Halti Salminen ja Joonas Koivisto tykkäävat Hirsilän koulusta, koska siellä on juuri sopivasti oppilaita. Yhteenkuuluvuuden tunne tuo turvaa.

– Täällä kaikki tuntevat toisensa, he kiteyttävät.

Oppilailla on avainmenperämäisesti kiinnitettyinä vetoketjuihin aiemmin päivän aikana kestävästä narusta tehdyt niin kutsutut paracord-rannekkeet.

– Tämä on ikään kuin pelastusköysi, josta saa tarvittaessa avattua lähes kolme metriä köyttä, Iris Sundelin selvittää.

Koulun pihassa omia köysiavaimenperiään väkertävät eka–tokaluokkalaiset. Mikään ihan helppo solmittava ei ole käsillä, vaan vanhempainyhdistyksen Annukka Björnillä ja Inessa Räisäsellä riittää ohjattavaa. He nauravat olleensa ensin itsekin ihan solmussa ohjeiden kanssa, mutta päivän mittaan ovat rastinvetäjienkin taidot karttuneet.

Halti Salminen, Roope Fager ja Joonas Koivisto esittelevät omia selviytymisavaimenperiään.

 

Annukka Björn ja Inessa Räisänen vanhempainyhdistyksestä ohjasivat köysiavaimenperän tekoa. Tiukan paikan tullen avaimenperän saa purettua, jotta saa köyden hyötykäyttöön vaikkapa metsäretkellä.

Leave a Comment