Orivedellä maskeja käytetään kouluilla ja varhaiskasvatuksessa syyslomaan saakka – maskia suositellaan myös ruuhkaisiin paikkoihin ja rokottamattomille

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille maskien käyttöä koulujen sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Lisäksi sairaanhoitopiiri suosittelee työntekijöille maskien käyttöä päiväkotien sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

– Orivedellä tämä hetki koittaa vajaan kahden viikon päästä, kun yli 12-vuotiaat koululaiset saavat toisen rokoteannoksen ennen syyslomaa. Kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi, että kaupungin henkilöstön tulee käyttää maskeja syyslomaan eli perjantaihin 15. lokakuuta saakka aina ollessaan samoissa tiloissa lasten tai nuorten kanssa, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Linjaus tarkoittaa käytännössä sitä, että Oriveden päiväkodeissa, ala- ja yläkouluissa sekä lukiossa työntekijät käyttävät maskeja syyslomaan saakka. Työntekijöiden tulee käyttää maskeja myös nuorisopalveluissa, etsivässä nuorisotyössä sekä sellaisilla kansalaisopiston kursseilla, joilla on mukana lapsia tai nuoria.

Maskisuositus kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille jatkuu syyslomaan saakka.

Muutoin maskia voi käyttää oman harkinnan mukaan.

Maskia suositellaan edelleen erityisesti silloin, jos samassa tilassa on paljon ruuhkaa. Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä kehottaa sellaisten yli 12-vuotiaiden, joilla ei ole täyttä rokotussarjaa, kiinnittämään erityistä huomiota maskien käyttöön.

Lue lisää: https://orivedensanomat.fi/2021/10/01/maskisuositus-muuttuu-pirkanmaalla-naissa-paikoissa-maskia-suositellaan-nyt-kaytettavan/

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?