Neliottelu oli uusi kokemus – Ilonan yleisurheilukesä huipentui pm-hopeaan

Ilona Rahkonen, 9, sai hopeaa pm-neliottelusta. Kuvat: Heli Rahkonen

Oriveden Ponnistuksen Ilona Rahkonen otteli toiseksi 9-vuotiaiden tyttöjen pm-neliottelussa Ratinan stadionilla viikonloppuna. Näin kesän pm-mitalisarjalle saatiin hopeinen jatko.

– Nyt minulla on kaikenvärisiä pm-mitaleita, Ilona iloitsi.

Lajeina Ilonan kesän päätöskilpailussa olivat 40 metrin juoksu, korkeus, keihäs ja 800 metrin juoksu. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun Ilona teki uuden ennätyksensä 40 metrillä. Koko kesän lähellä ollut seitsemän sekunnin alitus tuli viimein. Ennätys parani kertaheitolla peräti 22 sadasosaa, ja se kirjataan nyt lukemin 6,80.

Ennätysjuoksu antoi otteluun ja seuraavaan lajiin, Ilonan kovasti etukäteen jännittämään korkeushyppyyn, lisää virtaa. Ilona hilasi korkeushyppyennätyksensä lukemiin 111. Edellinen ennätys parani 11 sentillä.

Vaikka Ilona on tällä kaudella saanut keihäskaariinsa uutta puhtia, tässä kisassa tulokseksi jäi 12,67.

Tiukka kisa

Etukäteen vahvaksi lajiksi laskettu keihäs ei tällä kertaa lähtenyt lentoon, vaan tulokseksi jäi 12,67. Ilonan ennätys on 16.58. Ennätyksen tuntumaan kantanut heitto olisi riittänyt täpärästi jopa ottelukultaan. Ilonan kovin kilpakumppani Vehmaisten Urheilijoiden Matilda Puolimatka heitti keihästä 13,01. Päätöslajiin lähdettiin Matildan kymmenen pisteen johdossa. Ensimmäisen ja toisen lajin jälkeen kaksikon ero oli viisi pistettä.

800 metrin juoksun lähtöviivalla oli pitkä rivi jännittyneitä nuoria urheilijoita.

– Moni sanoi lähtöviivalla, ettei ole koskaan aiemmin juossut 800 metrin kilpailua, Ilona kertoo kuulleensa.

Myös Ilonalle kasisatanen oli ensimmäinen, mutta taktiikka toimi täydellisesti. Ilona juoksi ensimmäisen kierroksen rauhassa omaa vauhtiaan. Toisella kierroksella hän piti kolmannella sijalla ennen viimeistä lajia olleen Urjalan Urheilijoiden Sissi Vesakosken suunnitellusti takanaan ja napsi sijoituksen kerrallaan päätyen juoksun viidenneksi ajalla 3.15,06.

Matilda Puolimatka johti juoksua alusta loppuun ja voitti koko ottelun pistein 758. Ilonan kokonaispisteiksi tuli 722. Sissi Vesakoski tuli kolmanneksi pistein 657.

Neliotteluun osallistui kaikkiaan 28 kisaajaa.

800 metrin päätösmatkan loppukirissä Ilona napsi sijoituksen toisensa jälkeen.

Leave a Comment