Yrittäjät kaipaavat tukea koronan jälkimainingeissa – Juupajoelta mukaan hankkeeseen

Koronapandemia synnytti vuoden 2020 huhtikuussa PoKon eli maaseudun kehittämisyhdistyksen neljän kunnan alueella Vetoa elinvoimaan -hankkeen, joka auttoi poikkeusoloissa yrityksiä löytämään uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia ja luomaan toimivan verkoston yhteistyölle, joka koskee niin yrittäjiä, kuntia kuin muita alan toimijoita.

Hanke päättyi tämän vuoden maaliskuussa, mutta verkosto on jatkanut toimintaansa. Yrittäjiltä on noussut esiin tarve, että tulevaisuutta ajatellen olisi haettava erilaisia ratkaisuja ja muutosvalmiutta koronan jälkeiseen aikaan.

Yrittäjät kokevat, että koulutusta, apua ja neuvontaa tarvitaan muun muassa yhteistyön kehittämiseen ja yrityksen toimintakykyyn liittyvissä asioissa, työhyvinvoinnissa sekä uusissa innovaatioissa ja nopeasti muuttuvissa toimintaympäristöissä.

Tarpeeseen vastaamaan on PoKossa käynnissä Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrityksille -hankehakemuksen valmistelutyö.

Paikalliskehittäjä Seppo Tolvanen PoKosta kertoo, että tarpeeseen vastaavaksi rahoituskanavaksi on osoittautunut Euroopan sosiaalirahasto, jonka kautta on mahdollista saada 80 prosentin rahoitusosuus. Hankkeen kokonaiskustannusarvio noin 80 000 euroa. Kuntien osuus on 12 000 euroa ja yrittäjäyhdistysten 2 500 euroa.

Hankkeeseen tavoitellaan mukaan 60–80 yritystä Juupajoen, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden ja Virtojen alueelta.

Juupajoen Yrittäjien hallitus on jo päättänyt osallistua hankkeeseen. Myös Juupajoen kunta osallistuu kunnanhallituksen päätöksellä hankkeeseen kunnan asukaslukuun ja yritysten lukumäärään perustuvalla reilun 1 400 euron osuudella, mikäli myös kaikki muut kunnat, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat, tekevät osallistumispäätöksen.

Tavoitteena on, että hanke alkaisi ensi vuoden alussa ja jatkuisi kesäkuun loppuun 2023.

– Yrittäjien tarpeisiin vastattaisiin asiantuntijoiden vetämin työpajoin, valmennuksin, neuvontapalveluin, tapahtumin, yritystutustumiskäynnein ja viestinnän monikanavaisuutta hyödyntäen, selvittää Tolvanen.

Leave a Comment