Tavattaisiinko torilla jatkossakin?

Oriveden torielämää on moitittu mitättömäksi. Oman osansa sille on aiheuttanut edellisen puolentoistavuoden aikana vallinnut koronaepidemia, jonka aikana suuria yleisötapahtumia ei ole voitu eikä ole haluttu järjestää.

Toisaalta torielämä ei ole paikkakunnalle ottanut tarttuakseen, vaikka sen eteen on tehty töitäkin runsaasti. Oriveden kaupunki muun muassa organisoi muutama vuosi sitten kesätori-iltoja, joilla keskustan torialueesta haluttiin luoda orivesiläisten kokoontumispaikkaa. Yhteistyötä kaupunki teki paikkakunnan eri yhdistysten ja yhteisöjen kanssa.

Lauantaina Oriveden torilla kuitenkin jysäytettiin lähes jättipotti, kun siellä vietettiin suomalaisen ruoan päivää. Lähiruokaan ja -tuotteisiin keskittynyt torimyynti oli saanut hyvin väkeä liikenteeseen ja tarkistamaan myyntipöytien tarjonnan. Tuottajien ja asiakkaiden kohtaamiset olivat puolin ja toisin niin ilahduttavia, että vastaava tapahtuma saatetaan järjestää uudestaan.

Missä tällä kertaa onnistuttiin? Ainakin toritapahtuman sisältö oli oikea. Kotimaisuus ja lähellä tuotetut ruoat ja muut tuotteet kiinnostavat nyt kuluttajia. Toritapahtumassa niihin oli myös helppo tutustua kootusti kuin ruokakaupassa.

Lähiruoka on in myös lauantaina, kun vuorossa on Lähiruokapäivä. Nappaa siis kartta mukaan elokuun lopussa ilmestyneen Ruokaa läheltä -teemalehden välistä ja tee maistuva ruokakierros lähiseudun tilakohteissa.

Leave a Comment