Lukijan juttu: Pyöräilyä Mäkimaassa ja muutama rajanylitys

Mäkimaan Muhku, pyöräily
Mäkimaan Muhku on tehnyt vuosittaisen kotiseutupyöräilynsä. Kilometrejä reissulta kertyi ainakin 31. Kuva: Jouko Järvinen

Mäkimaan Muhkun vuonna 2005  aloitettu vuosittainen kotiseutupyöräily järjestettiin tällä kertaa 4. syyskuuta.

Ensimmäiset reisuun osallistujat lähtivät Mäkimaasta Oriveden ja Kuhmoisten rajatorilta aamulla kello 9. Päijälästä lähdettiin eteenpäin kohti Kuhmoisten kirkonkylää 11 reippailijan porukalla kymmenen maissa.

Syksysää oli suorastaan aurinkoinen muutaman sadepäivän jälkeen. Tiet eivät pölynneet, mutta ainakin puolet niistä, joita ajettiin, olivat parahiksi kylvetty karkealla sepelillä pyöräilijöiden harmiksi. Kangasjärven yksityistien kautta siirryttiin Orivedentieltä Sappeen tielle ja siltä ennen Päijälään paluuta vielä Liehun yksityistielle.

Sovitusti pokkesimme Liisa ja Matti Santasen vapaa-ajanmaahan Otteleen Ryttylään. Se on kuuluisa paikka muun muassa yli 25 vuotta pelatusta pihagolfturnauksestaan, jonka nimi on Ryttylä Open. Siellä verryttelimme lihaksia, katsastelimme paikkoja, kokeilimme golfautolla ajoa, nautimme Santasten muurinpohjalättyjä ja kahveita, paistoimme makkarat sekä vastaanotimme Muhkun tarjoamat Vääksyläisen kotileipomon ruisleipäpussit.

Mäkimaasta lähtijöille kertyi ajomatkaa 31 kilometriä.  Västilästä aloittaneille Voimalaisille tuli matkaa reilusti enemmän.

Reissulla ylitimme Oriveden ja Kuhmoisten rajan arviolta ainakin seitsemän kertaa. Kaikki ilman tarkastuksia ja tullimuodollisuuksia.

Risto Lehto

Leave a Comment