Vastaa kyselyyn: Tarvitseeko Oriveden hallintoon perustaa sote-jaosto?

Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupunginvaltuuston elokuun kokouksessa Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen, jossa se esitti, että Oriveden kaupunginhallitus nimeää sosiaali- ja terveysjaoston valmistelemaan alan asiat hallituksen käsittelyyn.

Aloitteen mukaan jaoston tehtävänä olisi muun muassa seurata sosiaali- ja terveysalan palvelutoiminnan laajuutta ja vaikuttavuutta, esittää kaupunkilaisten tarvitsemien palvelujen sisällyttämistä palvelusopimuksiin, seurata toiminnan taloutta, puuttua mahdollisiin toiminnallisiin tai alan henkilöstön kokemiin ongelmiin ja valmistella kaupungin sote-toimialan tavoitteet.

Aloite eteni kuten muutkin aloitteet kaupunginhallituksen valmisteluun.

Oriveden sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa tällä hetkellä Tampereen kaupunki yhteistoiminta-alueen sopimuksen mukaisesti. Kun yhteistoiminta Tampereen kanssa aloitettiin, Oriveden hallinnossa toimi sote-jaosto, jonka tehtäviin kuuluivat sote-asiat. Jaosto kuitenkin lakkautettiin ja sen tehtävät siirrettiin kaupunginhallitukselle.

Tarvitaanko Oriveden hallinnossa nyt oma jaosto, jonka tehtävänä on seurata laajasti sosiaali- ja terveysalan palveluiden kokonaisuutta?

Kerro mielipiteesi vastaamalla kyselyyn. Halutessasi voit myös perustella vastaustasi.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?