Kaikki Ilveksen ja Tapparan Liigaottelut kuullaan Tampereen Kiakkoradiosta – uuden kanavan selostajina Mikko Aaltonen ja Juha Lindgren

Tampereen Kiakkoradio

Tampereen Kiakkoradion lähetykset alkavat, kun SM-liigan kausi pyörähtää käyntiin viikolla 36.

Tampereella syyskuussa aloittava Tampereen Kiakkoradio lähettää kaikki Tapparan ja Ilveksen Liigaottelut kaudella 2021-22.

Tampereen Kiakkoradio korvaa vuonna 2013 aloittaneen FUN Tampereen perien tämän taajuuden 89,0 MHz.

Lue lisää: FUN Tampere lopettaa – tilalle nousee Tampereen Kiakkoradio

Uuden kanavan ohjelmisto rakentuu täysin korkeatasoisten kiekkolähetysten ympärille. Tampereen Kiakkoradio jalostaa edeltäjänsä kiekkotuotantoja ja luo koko radioalan kehyksessä uusia konsepteja mansekiekon ympärille.

– Kiekolle omistettu kanava alleviivaa sitä, että Tampere on maan kiekkopääkaupunki. On mahtava juttu, että hieno lajimme saa oman kanavan. Varmasti uuden kanavan myötä tulee enemmän sisältöä sekä Ilvekselle että radiolle. Olemme erittäin iloisia, että jo FUN Tampereen ajalta tuttu yhteistyö jatkuu, sanoo Ilves-Hockey Oy:n myynti- ja tapahtumapäällikkö Lasse Fihl.

Oma verkkoradio kummallekin joukkueelle

Uudella kanavalla huomioidaan erityisesti nykyaikaiset kuuntelutottumukset.

Tampereen Kiakkoradio lanseeraa sekä Ilvekselle että Tapparalle omat verkkoradiot, jolloin oman joukkueen seuraaminen mobiilissa on mahdollisimman helppoa.

Kaikki Tapparan koti- ja vieraspelit kuullaan verkkoradiossa ja osa peleistä FM-taajuudella 89,0 MHz. Kaikki Ilveksen koti- ja vieraspelit lähetetään sekä Ilveksen verkkoradiossa että FM-taajuudella 89,0 MHz.

Ilveksen kanssa samassa radiokodissa oleminen nähdään Tapparassa voimavarana ja mahdollisuutena.

– Olemme saman katon alla muutenkin ja uutta areenaa kohti mentäessä teemme paljon yhteistyötä. Toisen seuran lisänäkyvyys ja menestys auttaa myös toista. Tampereen Kiakkoradion tuottama sisältö pitää brändiämme hyvin yllä, sanoo Tamhockey Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma.

Selostajina kokeneet konkarit

Tapparan pelit tulkitsee Juha ”Linkki” Lindgren, joka on yli 35 vuoden selostuskokemuksella intoa täynnä.

– Aivan loistavat fiilikset, samanlaiset kuin aloittaessani selostukset vuonna 1985! Pääsemme luomaan jännitettä. Se on se tamperelaisen kiekkoilun kiinnostusta nostava tekijä. Hienoa, että oman kanavan naapurikopista löytyy valtakunnan tason tekijä, sanoo heti kolmella ensimmäisellä selostuskaudellaan Tapparan mestaruudet 86–88 tulkinnut Juha Lindgren.

Naapurikopissa Ilveksen ottelut tulkitsee keltavihreänä äänenä jo aiemmilta kausilta tuttu ammattiselostaja Mikko Aaltonen.

–Tampereen Kiakkoradion edeltäjän aalloilta urani lähti liikkeelle. Upea fiilis, että muuttolaatikkoni kulkivat myös uudelle kanavalle. Hienoa päästä myös ”Linkin” kanssa saman katon alle. Kun seurat ovat samassa kaupungissa ja samassa hallissa, niin on täysin loogista, että ollaan samassa radiossakin nykyaikaisella toteutuksella. Se luo valtavasti mahdollisuuksia, sanoo Aaltonen.

Tampereen Kiakkoradion tiimin täydentävät studioisännät Valtteri Makkonen ja Pasi Vainionperä, kovia kiekkomiehiä ja radioammattilaisia kumpikin.

–Pidän tekijätiimiämme erittäin vahvana. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, että pääsemme yhdessä Ilveksen ja Tapparan – maan kärkitason urheilubrändien – kanssa luomaan uutta, sanoo Tampereen Kiakkoradion ohjelmapäällikkö Valtteri Kujansuu.

Tamperelaisten radioperinteiden vaalinta jatkuu

Uudistusten ohella kanavalla vaalitaan tamperelaisia radioperinteitä; Tampereenkiäliset uutiset jatkavat myös Tampereen Kiakkoradiossa. Niin ikään Tampereen Kiakkoradion soittolistaa kehitetään positiivista palautetta saaneen edeltäjänsä pohjalta. Monipuolinen ja omaleimainen rockmusiikki soi taajuudella siis jatkossakin.

–Tahdon kiittää kaikkia FUN Tampereen tekijöitä, yhteistyökumppaneita ja kuuntelijoita kuluneista kahdeksasta vuodesta. Uskomme vahvasti, että monien uusien kuulijoiden lisäksi myös pitkäaikaisemmat seuraajamme löytävät Tampereen Kiakkoradiosta edelleen oman kanavansa, päättää Kujansuu.

Tampereen Kiakkoradion lähetykset alkavat Liigan alkaessa viikolla 36.

Tampereen Kiakkoradio on osa Radio Sun Oy:tä, joka kuuluu Pirmediat-mediaryhmään. Radio SUN Oy on täysin kotimainen ja puhtaasti pirkanmaalaisessa omistuksessa. Tampereen Kiakkoradio kuuluu Tampereella taajuudella 89,0 MHz. Uudet verkkoradiot julkistetaan Liigan alkaessa. Pirmedioihin kuuluvat myös paikallislehdet Oriveden Sanomat, Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?