Venetsialaisilotulitteita saa ampua kuusi tuntia

Venetsialaisia juhlitaan viikonloppuna. Perinteisesti venetsialaisiin ovat kuuluneet myös ulkotulet ja ilotulitteiden ampuminen.

Pirkanmaan pelastuslaitos tiedottaa, että sen toimialueella Pirkanmaan maakunnassa ilotulitteiden käyttö ilman pelastusviranomaisille tehtävää ilmoitusta on sallittu venetsialaisten aikaan 28. elokuuta kello 18–24.

Ilotulitteita saa lähettää vain taajama-alueiden ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä. Metsäpalovaroituksen aikaan ilotulitteita ei saa ampua.

Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille.

Pelastuslaitos kehottaa myös huomioimaan ilotulitteiden käyttöohjeet.

– Sopivia käyttöpaikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ilotulitteilla ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. Ilotulitteita käytettäessä on aina käytettävä suojalaseja. Suojalasien käyttö on suositeltavaa myös yleisöllä. Hätärakettien käyttö on sallittu vain hätätilanteissa, pelastuslaitos muistuttaa.

Ilotulitteiden käyttäjä vastaa ilotulitteiden käytöstä ja käytön seurauksena mahdollisesti sattuvista vahingoista. Ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kielletty.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?