Orivedellä seitsemän kohdetta Taidesuunnistuksessa

Pirkanmaan Taidesuunnistus -tapahtuma järjestetään koronapandemian takia tänäkin vuonna poikkeuksellisesti huhtikuun sijaan elokuun lopussa, 28.–29. elokuuta.

Järjestäjät näkevät, että Taidesuunnistuksen kaltaiselle tapahtumalle, jossa tekijät ja yleisöt kohtaavat toisensa, on kysyntää.

– Yleisön ja tekijöiden välistä vuorovaikutusta ja suoraa kontaktia on ollut vaikea korvata esimerkiksi verkossa. Tapahtuman tärkeydestä kertoo myös se, miten positiivisesti taiteilijat ovat suhtautuneet aikataulumuutoksiin ja millä innolla he ovat avaamassa työhuoneidensa oviaan jälleen kävijöille. Myös kävijät ovat kyselleet tapahtuman perään.

Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus vierailla maksutta pirkanmaalaisten taiteilijoiden, kädentaitajien ja muotoilijoiden työtiloissa sekä ateljeissa, gallerioissa ja näyttelypaikoissa tapaamassa tekijöitä työnsä äärellä molempina tapahtumapäivinä kello 11–17. Tarjolla on muun muassa kuvataidetta, grafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta sekä keramiikka-, koru- ja lasitaidetta.

Järjestyksessään jo seitsemännessätoista Pirkanmaan Taidesuunnistuksessa on tänä vuonna mukana noin 130 taidekohdetta eri puolilla Pirkanmaata. Kaikki tapahtuman kohteet löytyvät kunnittain muun muassa Taidesuunnistuksen verkkosivulta.

Taidesuunnistuksen tuottajan Kaisa Iivosen mukaan Orivedellä on aikaisempaa enemmän kohteita. Mukana ovat Eija Isojärvi, Laura Satu Maaria, Henna Matanuska, Mirkka Näveri, Tuija Suutari, Tampereen taidemuseo – Oriveden kampus ja Ylä-Hämeen taiteilijaseura.

Tapahtumassa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia. Tapahtuman järjestää Taidesuunnitus ry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?