Teemu Laurikainen hyppäsi kahden metrin kerhoon – hän on toinen orivesiläinen, joka on kyseisen korkeuden ylittänyt

Teemu Laurikainen
Teemu Laurikainen liiteli Hervannassa ensimmäisenä orivesiläisenä kahden metrin korkeudelta korkeushypyssä. Kuva: Kalle Uotila

Oriveden Ponnistuksen hyppääjälahjakkuus, 17-vuotias Teemu Laurikainen kulkee kuin juna kohti ylempiä korkeuksia.

Sunnuntaina Tampereen Urheilijain järjestämissä Hervannan Juhlakisoissa nuorukainen saavutti kahden metrin haamurajan ylittämällä tasan kaksi metriä korkealla olleen riman.

Samalla Laurikainen otti haltuunsa M17-ikäryhmän Suomen kärkituloksen. Se oli parisen viikkoa Sjundeå IF:n Johan Grönroosin nimissä.

Tapa, millä Laurikainen teki kärkituloksen, oli harvinaislaatuinen ja kuvasi Laurikaisen kilpailuhermojen pitävyyttä.

Orivesiläinen nosti kisassa riman uuteen ennätyskorkeuteensa 198. Hän käytti siihen kaksi yritystä ja molemmissa rima putosi kyynärpään hipaisuun alastulossa.

Rohkeasti Laurikainen nostatti riman kahteen metriin, johon jäi yksi yritys. Se meni ylitse ilman hipaisuakaan, joten näin saatiin Orivedelle historian toinen kahden metrin korkeushyppääjä. Ensimmäinen kahden metrin ylittäjä oli Jussi Lepistö, joka teki tuloksen vuonna 2017. Lepistö kilpaili tuolloin M19-sarjassa.

Laurikainen jatkoi kisaa nostamalla riman korkeuteen 202. Hän käytti siihen kolme hyvää yritystä ja oli vähällä selvittää tuonkin korkeuden.

– Hyppy kulkee nyt hyvin. Vauhtijuoksu on parantunut. Valmentajani Ilpo Mikkonen sanoi tiistain harjoituksissa, että Hervannassa voit hypätä korkealta. Kalevan Kisoissa hyökkään ennätykseni kimppuun. Tavoiteasetteluni siirrän nyt korkeuteen 210, Laurikainen totesi.

Pyykkö kymmenes 7-ottelussa

Oriveden Ponnistuksen ottelija Anna Pyykkö osallistui N19-sarjan 7-ottelun SM-kisaan Raaseporissa. Tuloksena oli kymmenes sija pistein 3 908. Ennätys jäi 56 pisteen päähän.

Ottelukeli ei ollut hääppöinen, mutta tuulen avittamana Pyykkö teki otteluennätyksiä.  Pikamatka 200 metriä sujui aikaan 27,09 (+2,4) ja pituus 540 (+3,5). Pituudessa tuli myös tilastokelpoinen ennätystulos, 532. Aidoissa Pyykkö oli ottelun kolmanneksi paras ajalla 15,19.

Pyykkö kuuluu Jaakko Hassin valmennettaviin.

Sade ja tuuli kiusasivat Sisulisäkisoja

Torstain Sisulisäkisoissa osallistujia kiusasi sade ja tuuli. Kilpailijoita oli vain 17.

Jesse Lietsala (P15) rikkoi keihäässä 30 metrin rajapyykin tuloksella 30,68.

Pikajuoksuissa oli yksi kymmenys liikaa takatuulta. Satasen vauhtia testasivat OrPon hyppääjät Teemu Laurikainen ja Aino Suorsa. Laurikaisen tulos oli 12,31 ja Suorsan 13,98. Ilona Rahkonen (T9) pyrähti 40 metriä ennätykseen 7,02.

Lue lisää: Sisulisäkisat: Jesse Lietsala heitti keihäskisan ykköseksi

Kalevan kisoissa orivesiläisedustusta

Torstaina alkavissa Kalevan kisoissa Tampereella on mukana viisi Oriveden Ponnistuksen urheilijaa. Ainakin kahdella heistä on eväät mitaleille.

Juuso Hassi puolustaa 10-ottelun mestaruuttaan. Ottelut alkavat lauantaina ja sunnuntaina heti kymmenen jälkeen.

Naisten kuulassa tilastokolmonen Kaisa Kymäläinen ja Oona Viljanen aloittavat karsinnalla sunnuntaiaamuna kymmenen jälkeen. Finaalin vuoro on iltapäivällä.

Kalevan kisojen ensikertalainen on Teemu Laurikainen. Korkeushypyn karsinta on lauantaina alkuillasta ja finaali sunnuntaina alkuillasta. Lauri Hassi juoksee 800 metrin karsinnassa lauantai-iltana ja finaali on sunnuntai-iltana.

Lisää mielenkiintoa virittää myös Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan Sini Lällän korkeushypyn mitalikamppailu ja Janakkalan Janan Lasse Hämelahden pyrkimys edetä sadan metrin finaaliin.

Juttua on muokattu 25.8.2021 klo 10.17: Juttuun on korjattu tieto, että Laurikainen on toinen orivesiläinen korkeushyppääjä, joka on ylittänyt kaksi metriä. Ensimmäinen oli Jussi Lepistö, joka ylitti korkeuden vuonna 2017. Myös jutun otsikko on muutettu korjattua sisältöä vastaavaksi.

Lue lisää: Oikaisu: Laurikainen on toinen orivesiläinen kahden metrin ylittäjä korkeushypyssä

Leave a Comment