Nuorisotilat avautuvat Orivedellä – koulujen rokotustilaisuuksissa myös lukiolaiset voivat ottaa rokotteen

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti keskiviikkona, että Oriveden Kampuksen nuorisotilat voidaan avata avoimelle nuorisotilatoiminnalle.

Kaupungin tiedotteen mukaan toiminta alkaa maanantaina 23. elokuuta. Nuorten Kampus tiedottaa tarkemmin aikatauluista ja turvallisuusohjeista.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä viestitti myös tiistaina, että lasten ja nuorten harrastustoiminnalle ei ole haluttu asettaa mitään rajoituksia.

Myös sosiaali- ja terveysministeriön linja on ollut, että lapsiin ja nuoriin kohdistetaan rajoituksia vain, jos se on aivan välttämätöntä.

Rokotukset alkavat kouluilla

Koronarokotekattavuus paranee Orivedellä kuluvan viikon aikana, kun 12-15-vuotiaiden koronarokotukset järjestetään kouluilla. Myös lukiolaiset voivat ottaa samalla koronarokotuksen.

Tarkemmin rokotuksista tiedotetaan huoltajille ja opiskelijoille Wilman kautta. Rokotusajan voi halutessaan varata myös terveysasemalle.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä nosti esille, että 75 prosenttia sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista on kokonaan rokottamattomia. Kahteen kertaan rokotettuja on joutunut sairaalahoitoon vain vähän.

Oriveden valmiusjohtoryhmä kannustaakin asukkaita ottamaan koronarokotukset.

– Täysi rokotussarja ehkäisee tehokkaasti tartuntoja ja erityisesti sairaalahoitoa vaativia oireita, kaupungin tiedotteessa muistutetaan.

Koronatilanne on Pirkanmaalla tasaantumassa

Koronatilanne on lähtenyt hieman tasaantumaan Pirkanmaalla.

Ilmaantuvuusluku kahden edeltävän viikon ajalta on 184 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se on korkeimmillaan ollut yli 200. Testipositiivisuus on laskenut viiden prosentin paikkeilta 4,2 prosenttiin.

Jäljitys sen sijaan on onnistunut aiempaa huonommin: viikon aikana kertyneiden tartuntojen lähteistä saatiin selville vain 60 prosenttia.

Uusia tartuntoja oli kaikkiaan 436 kappaletta, mikä on sata vähemmän kuin edellisviikolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?