Vesisankarit pysyttelivät sateella kotona – tapahtuman järjestäjät odottivat sinnikkäästi sateessa, josko joku saapuisi paikalle

Vesisankarit
Kirkkolahden uimarannalla sateessa lapsia ja nuoria suurin toivein odotti joukko järjestäjiä. Lopulta Iris Sundelin (vas.), Toni Aho, Mika Nissilä, Peppi Laurila, Annika Anttila ja Laura Koivula päätyivät keskeyttämään tapahtuman. Kuva: Mirkka Tuominen

Sateinen sää yllätti ikävästi, kun hyvin suunnitellun Vesisankarit-tapahtuman piti alkaa lauantaina. Paikalle ei näyttänyt uskaltautuvan jatkuvan sateen takia yhtään lasta tai nuorta.

Tapahtuman järjestäjät sen sijaan seisoivat sinnikkäästi sateessa odottaen, olisiko joku rohkea vesisankari kuitenkin saapunut paikalle. Lopulta tapahtuma päätettiin keskeyttää sateen ja vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

– Onhan tämä ikävää, että kerrankin kun olisi saatu lapsille ja nuorille rantatoimintaa, sade pilasi päivän. Erityisesti harmittaa viikkojen etukäteistyö ennen tapahtumaa, järjestäjät toteavat.

Iris Sundelin, Toni Aho, Mika Nissilä, Peppi Laurila, Annika Anttila ja Laura Koivula jaksoivat iloita siitä, että he olivat kuitenkin saaneet järjestää tapahtuman.

Pettymys sadesäästä ulkotapahtumassa on ymmärrettävää, mutta toisaalta tapahtumia on peruttu koronapandemian takia joiltain paikkakunnilta kokonaan.

– Ensi keväänä on tarkoitus järjestää uimahallissa todennäköisesti koululaistapahtuma, järjestäjät arvioivat.

Vesisankarit, SPR
Suomen Punaisen Ristin Kangasalan osaston Martti Tuimala, Heikki Rautonen ja Marjo Alkula päivystivät tapahtuman ensiapupisteellä. He olivat varanneet mukaansa erilaisia ensiaputarvikkeita. Kuva: Mirkka Tuominen

Tarjolla olisi ollut runsaasti vesitoimintaa

Kirkkolahden uimarannalla järjestäjät olivat varautuneet tarjoamaan lapsille ja nuorille kaikkea hauskaa.

Tapahtumassa oli tarkoitus opettaa lapsille ja nuorille muun muassa vesi- ja pelastustaitoja, sukellusta, sup-lautailua, melontaa, ensiapuharjoittelua ja muuta rantatoimintaa.

Lisäksi kaikille osallistuneille oli tarkoitus jakaa Vesisankarit-diplomi.

Suomen Punaisen Ristin Kangasalan osaston Martti Tuimala, Heikki Rautonen ja Marjo Alkula päivystivät ensiapupisteellä. He olivat varanneet mukaansa erilaisia ensiaputarvikkeita.

– Sydäniskuri on vakiovaruste kaikille ryhmille. Varustaudumme tapahtumien mukaan, esimerkiksi isommissa tapahtumissa olemme varautuneet enemmän. Teemme myös paljon yhteistyötä SPR:n eri osastojen kanssa, kertoo Kangasalan osaston ryhmänjohtaja Heikki Rautonen.

FAKTA: Vesisankarit

  • Vuoden 2021 teemoina ovat melonta ja luonnonvedet.
  • Tapahtumien tavoitteena on tuoda vesitaitojen merkitys jokaisen Suomessa asuvan tietoisuuteen sekä tarjota mahdollisuus taitojen harjoittelemiseen Vesisankarit -tapahtumissa ympäri Suomen. Tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain.
  • Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä eli ilmatäytteistä kanoottia lainaan kaikkiin vuonna 2021 järjestettäviin tapahtumiin.
  • Tapahtumat toteutetaan koronapandemian sallimissa rajoissa – vastuullisesti.
  • Kaikenikäisille uimahallikävijöille suunnattuihin avoimiin uimahallitapahtumiin pääsee osallistumaan uintilipun hinnalla.
  • Koululaistapahtumat on suunnattu ainoastaan koululuokille, jotka saapuvat tapahtumiin oman opettajansa johdolla. Opettaja ilmoittaa oman luokkansa mukaan.

Leave a Comment