Neljä mestaruutta Orivedelle yleisurheilun Hämeen piirinmestaruuskisoista – Juuso Hassi, Aino Suorsa ja Kaisa Kymäläinen nappasivat ykkössijat

Juuso Hassi voitti kaksi piirinmestaruutta ja Kaisa Kymäläinen sekä Aino Suorsa yhden piirinmestaruuden Nokialla pidetyissä Hämeen pm-kisoissa. Ponnistuksen seurahistoriassa neljä aikuisten piirin mestaruutta on harvinaista herkkua.

Hassi voitti kauden parhaalla ajallaan 15,05 pika-aidat ja seipäässä hän taivutti myös kauden parhaan tuloksensa 440.

Kaisa Kymäläinen otti mestaruuden naisten kuulassa tuloksella 15,40. Jättiyllätyksestä vastasi Aino Suorsa voittamalla naisten seiväshypyn ennätystään sivuavalla 331 tuloksella.

Oona Viljanen nappasi yllätyshopeaa naisten keihäässä ennätyksellään 36,94. Kuulassa hän oli viides 12,54 työnnöllä.

Miesten kiekossa länkipohjalainen Jussi Hämelahti heitti neljänneksi kauden parhaallaan 45,81.

Eltsun kisoista Kymäläiselle loistava tulos

Helsingissä käytiin 11. elokuita Eltsun Tähtikisat. Siellä Kaisa Kymäläinen rikkoi 16 metrin rajapyykin pukkaamalla 16,02. Se toi kolmossijan. Senja Mäkitörmä voitti kisan kauden kotimaisella kärkituloksella 17,32.

Kotoisissa Sisulisäkisoissa Suojan kentällä käytiin kova 300 metrin juoksu M19-sarjassa. Pyrinnön pojat Patrik Järvinen ja Konsta Kankainen uhosivat lähtöviivalla kumpikin voittavansa. Tasaisesti juostiin maaliviivoille asti, jossa Järvinen heittäytyi voittajaksi. Aika 37,06 vei Suomen tilastossa seitsemänneksi.

Kolmiloikkapaikalla Samuli Ruohonen (P15) loikki 11,02. Ponnistuksen 9- ja 7-vuotiaat tytöt Ilona Rahkonen ja Mandi Kahilaniemi sisäistivät hyvin loikkatekniikan. Rahkosen ennätys 7,03 vei jo valtakunnan tilastossa kahdeksanneksi.

Ikurin Vireen Miro Valtanen (P15) nakkasi kiekkoa 41,94.

Juttua on muokattu 16.8.2021 kello 12.15: Juttua ja sen otsikkoa on täydennetty tiedolla, että OrPo saavutti yhteensä neljä piirinmestaruutta ja lisätty tieto Aino Suorsan menestyksestä.

Leave a Comment