Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto on Orivedellä menossa naisten haltuun – hallituksen puheenjohtajistoon esitetään miehiä

Jussi Viljanen (kok.) ja kaupunginjohtaja Juha Kuusisto on ollut tuttu näky kaupunginvaltuuston kokouksissa, kun Viljanen toimi päättyneellä valtuustokaudella valtuuston puheenjohtajana. Nyt häntä esitetään kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Kuva: Juha Jäntti

Luottamushenkilöiden paikkaneuvottelut on saatu Orivedellä päätökseen.

Neuvotteluja vetäneen Henry Ingraeuksen (kok.) muuten neuvotteluja käytiin kolmena päivänä ja esitys luottamuspaikkojen jaosta saatiin valmiiksi 8. elokuuta.

– Neuvottelut menivät kohtuullisen hyvin. Joissakin asioissa oli vaikeaa, mutta näin on nyt tässä vaiheessa neuvoteltu ja esitetään eteenpäin, Ingraeus sanoo.

Jo aiemmin kesällä oli tiedossa, että kaupunginvaltuuston puhenjohtajan paikka on siirtymässä sosialidemokraateille ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuus kokoomukselle.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden on ottamassa Heidi Jakara (sd.). Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaisi jo päättyneellä kaudella tehtävässä ollut Marjo Mäkinen-Aakula. Toiseksi varapuheenjohtajaksi ehdotetaan Sini Kahilaniemeä (kok.). Päättyneellä valtuustokaudella Kahilaniemi toimi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Kaupunginhallituksen johtoon on nousemassa päättyneellä kaudella kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Jussi Viljanen (kok.). Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan paikka on menossa demareille ja tehtävään esitetään Ilkka Hjerppeä.

Hallituksen jäseniksi neuvottelujen tuloksena esitetään Maija Ylistaloa (kok.), Touko Sikalaa (kok.), Eliisa Suhosta (sd.), Anna Manneria (sd.), Timo Raita-ahoa (kesk.), Sami Kymäläistä (ps.) ja Anne Kahelinia (vas.).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajana jatkanee Markku Kallio (sd.). Elämänlaatulautakunnan puheenjohtajuus on menossa perussuomalaisten Jari Latomäelle ja lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtajuus Ulla Eroselle (kok.).

Teknisen lautakunnan puheenjohtajan paikalle esitetään Annamari Aitolahtea (kesk.) ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana aloittanee Manu Salomaa (kok.).

Maanantaina on vuorossa vielä vanhan kaupunginhallituksen kokous, jossa valmistellaan asiat ensimmäistä uuden kaupunginvaltuuston kokousta varten.

Juttua on muokattu 17.8.2021 kello 11.47: Juttuun on korjattu Manu Salomaan puoluekanta kokoomukseksi. Jutussa väitettiin virheellisesti, että hänen puoluekantansa olisi SDP.

Leave a Comment