Teemu Laurikainen jatkoi SM-mitaliketjuaan – hopeasija toi edustuspaikan Suomi-Ruotsi maaotteluun

Teemu Laurikainen
Teemu Laurikainen voitti ikäluokkansa SM-hopeaa ja teki samalla uuden ennätyksensä korkeushypyssä. Kuva: Erja Laurikainen

Oriveden Ponnistuksen Teemu Laurikainen voitti Hyvinkäällä lauantaina käydyssä ikäluokkansa SM-kisoissa SM-hopeaa uudella ennätyksellään 197.

Laurikainen (M17) kilpaili nyt kolmatta kertaa oman ikäryhmänsä ulkoratojen SM-kisoissa. Joka kerta hän on niistä palannut SM-mitali taskussaan.

Voiton kisassa vei Sjundeå IF:n Johan Grönroos tuloksella 199. Pronssille tuli Korian Ponnen Jade Nyström tuloksella 189.

Laurikainen kirkasti edellisten kausien pronssimitalit hopeiseksi. Hän esitti tuulisessa säässä vakuuttavaa hyppäämistä. Seitsemän hyppykorkeutta meni ensimmäisellä yrityksellä yli.

Ratkaisukorkeus oli 199, jonka Grönroos meni toisellaan yli. Laurikainen ei päässyt siitä yli, mutta lähellä onnistumista oli ensimmäinen hyppy, jossa kyynärpää hipaisi rimaan ohuesti ja pudotti riman.

Teemu Laurikainen
Hopeasija toi Teemu Laurikaiselle edustuspaikan Suomi-Ruotsi maaottelun poikien joukkueseen. Kuva: Erja Laurikainen

Tulos toi paikan Suomi-Ruotsi maaottelun joukkueeseen

M17-sarjan kärkitulos siirtyi nyt Grönroosin nimiin. Kakkossija tietää Laurikaiselle edustustehtävää poikien Ruotsi – Suomi maaotteluun Tukholmassa.

– Olen tyytäväinen tulokseen. Nilkka on kunnossa ja vauhtijuoksu on parantunut. Kaikki ylitetyt korkeudet menivät yli ensimmäisellä hypyllä. Ennätyshypyssä 197 oli ilmaa reilusti riman alla. Sillä olisi mennyt yli myös 199 korkeudelta, totesi onnellinen hopeamitalisti.

Laurikainen oli Hyvinkäällä matkassa äitinsä kanssa. Maaliskuussa valmentajaksi ryhtynyt Ilpo Mikkonen joutui koronakaranteeniin oltuaan Kurun markkinoilla, jossa oli todettu altistunut henkilö.

Mikkosen testi oli negatiivinen, mutta hän jätti varoksi kisan väliin.

– Annoin Teemulle matkaevääksi kahden parhaan joukkoon sijoittumisen. Sillä irtoaa maajoukkuepaikka. Ja niin myöskin kävi. Hyppyjen juoksuvauhtia pitää edelleen kehittää kaarteen jyrkkyyttä loiventamalla, mutta muutos tehdään vasta kilpailukauden päätyttyä.

Kahden metrin ylityksen totetuminen voi tapahtua Tampereen Kalevan Kisoissa, joihin Laurikainen tietenkin osallistuu, kertoi Ilpo Mikkonen.

Valmentaja Ilpo Mikkosen kokemus on ollut merkittävää. Hän teippasi muljahtaneen nilkan hyppykuntoon. Vamman aiheuttajakin selvisi, joten se ei pääse uusiutumaan ponnistuksen suunnan korjaamisen jälkeen.

Leave a Comment