Lenkkeily sujuu kivasti sateellakin, eikä paljussa haittaa jos taivaalta tulee vettä

Sadetta lammikko

Kesäinen sadesää merkitsee monelle lepäilyä ja puuhailua sisätiloissa. Kuva: Juha Jäntti

Useimmat Oriveden Sanomien kyselyyn vastanneet löytävät mukavasti tekemistä kesän sadepäiviin. Moni tekee sisällä kotitöitä, lepäilee tai viettää aikaa sisätiloihin sijoittuvien harrasteiden parissa. On myös heitä, jotka nauttivat ulkoilusta kaikenlaisissa sääoloissa.

Yksi vastaajista kokee, että lenkkeily on kivaa sateellakin. Veden tulo ei haittaa tippaakaan.

Kotipihaltakin löytyy toisen vastanneen mukaan mukavaa puuhailua.

– Tänään kävimme paljussa ja grillasimme katoksen alla. Katselimme sisällä leffaa. On ihan mukavaa viettää sadepäivää, kun välillä on ollut myös aurinkoisia hetkiä.

Pilvien eri värisävyt kiehtovat erästä vastaajaa. Hän kuuntelee sadetta, joka voi olla lämmintä tai kylmää.

– Sateen tuoksut huumaavat, samoin jotkut kukat kuten suopayrtti, kaikki kanelin, neilikan ja männyn tuoksu sateen jälkeen. Väriminttu tuoksuu kauas. Tunnen sateen tuoksun jo pari tuntia ennen kuin sataa. Linnutkin odottavat sadetta. Kukin omalla tavallaan ilmaisee halukkuuden osallistua sadetanssiin.

Useammallekin vastaajalle sadepäivä merkitsee lepoa ja oleilua. Se voi olla sateen katselua, tv-sarjoja tai vaikkapa leivontaa ja siivoilua.

– Sade on ihan okei aina sillon tälläin, kun luonto tarvitsee vettä. Yleensä sateet menevät nopeasti ohi, niin että ulkonakin voi olla ihan hyvin. Lapsena oli ihanaa mennä uimaan sateella tai heti sateen jälkeen.

Joillakin on aina sopivasti tarjolla rästiin jääneitä sisätöitä, siivousta tai kodin järjestelyä.

– Sadepäivä tuo mukavaa vaihtelu ja luonto kiittää. Silloin siivotaan paremmin tai mennään suuliin ja tehdään jotain ¨puhdetöitä¨.

– Sadepäiville kyllä projekteja riittää, kunhan ei loputtomiin sada. Sitten alkaa jo pänniä. Muutama sadepäivä kuluu kevyesti.

Yksi vastaaja totesi, että hän ei todellakaan pidä sateesta. Sadepäivä on siten väistämätön kiusa.

– Toisaalta joskus on pakko sataa, jotta luonto ei kuivu. Katsomme sarjoja Netflixistä ja Areenasta. Luen kirjoja ja päivän lehtiä iPadilla. Teen uuniruokia ja muita isotöisiä ruokia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?