12–15-vuotiaiden koronarokotusten alkamisesta ei vielä tietoa Orivedellä ja Juupajoella

12–15-vuotiaiden rokotusten on alkaa osassa kunnista maanantaina 9. elokuuta. Kuva: Juha Jäntti

Orivedellä ja Juupajoella ei ole vielä tietoa 12–15-vuotiaiden koronarokotusten aloittamisesta.

Koronavirusrokotuksen voivat saada Suomessa nyt kaikki 12 vuotta täyttäneet, sillä valtioneuvosto muutti torstaina koronarokotuksia koskevaa asetusta siten, että kaikki 12-vuotta täyttäneet voivat saada Suomessa rokotteen. Ainoastaan riskiryhmiin kuuluville 12–15-vuotiaille on tarjottu rokotusta aiemmin.

Osassa kunnista yläkouluikäisten rokotukset alkoivat jo maanantaina.

Asiasta tiedotetaan

Oriveden terveyskeskuksen osastonhoitaja Satu Yrjölä kertoo, että tietoa 12–15-vuotiaiden rokotusten aloituksesta ei vielä ole. Hän toivoo, että rokotukset päästäisiin aloittamaan kuitenkin mahdollisimman pian.

– Kuulumme Tampereen sote-alueeseen, sieltä tulee keskitetysti ohjeistus siitä, että kuinka se tapahtuu, Yrjölä kertoo.

Tiedossa ei ole, ovatko koulut mukana rokotusten järjestämisessä.

Myöskään Juupajoella ei ole vielä tietoa yläasteikäisten rokotusten aloittamisesta. Mäntänvuoren Terveyden hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki kertoo, että Mäntänvuoren Terveys tiedottaa asiasta heti, kun suunnitelma rokotusten antamisesta on valmis.

Leave a Comment