Sisä-Suomen poliisi kehottaa keskustelemaan nuorten kanssa liikennekäyttäytymisestä – mopojen melusta tulee yhteydenottoja runsaasti kesäisin

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa liikenneturvallisesta ajamisesta. Kuvituskuva: Anne Kotipuro

Meluisasta mopoliikenteestä taajamissa tulee kesäisin poliisille paljon valvontapyyntöjä, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi. Ilmiö on valtakunnallinen, sillä kesäisin mopojen, traktorimönkijöiden ja muiden nuorten suosimien moottoriajoneuvojen melusta tulee poliisille yhteydenottoja paljon ympäri maata.

Poliisista toivotaan, että kotona puhutaan muut ihmiset huomioivasta liikennekäyttäytymisestä. Poliisin ohjeet ja valvonta ei riitä kaikkeen, sillä merkittävin oppi ja asenne liikenteessä käyttäytymiseen tulee kotoa, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisista vedotaan vanhempien velvollisuuteen huolehtia lapsistaan, sillä muut huomioiva liikennekäyttäytyminen turvaa myös omaa kulkemista.

Leave a Comment