Oriveden kaupungin palveluihin ei kohdistu merkittäviä rajoituksia, vaikka Pirkanmaa on siirtynyt jälleen leviämisvaiheeseen

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui maanantaina ylimääräiseen kokoukseen Pirkanmaan pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Ryhmä kannustaa kuntalaisia edelleen huolehtimaan muun muassa maskien käytöstä ja turvaetäisyyksistä. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että Pirkanmaa on viimeisimpien koronalukujen valossa jälleen leviämisvaiheessa.

Orivedellä on jo Pirkanmaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi peruttu tai siirretty tapahtumia, mutta muutoin kaupungin palveluihin ei ole kohdistumassa merkittäviä rajoituksia.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen maanantaina. Valmiusjohtoryhmä pitää epidemian hallinnassa tärkeimpänä koulujen lähiopetuksen turvaamista.

– Tavoitteena on, että perusopetus ja toisen asteen opetus alkavat Orivedellä lähiopetuksena tiistaina 10. elokuuta. Maskisuositus kouluissa yli 12-vuotiaille on edelleen voimassa. Valmiusjohtoryhmä kannustaa myös nuoria ottamaan koronarokotteen ja kaikkia asukkaita huolehtimaan maskien käytöstä ja turvaetäisyyksistä, kaupunki tiedottaa.

Vesisankarit-tapahtuma voidaan järjestää

Tapahtumista ORWfest on päätetty siirtää myöhempään ajankohtaan ja Kirkkolahti Beach Party on peruttu kokonaan. Vesisankarit-tapahtuma sen sijaan voidaan järjestää terveysturvallisesti Kirkkolahdella lauantaina 14. elokuuta.

Avoin nuorisotilatoiminta pysyy Orivedellä toistaiseksi suljettuna. Nuorisotoimintaa jatketaan muun muassa kerhojen muodossa.

Kaupungintalon, Järjestöjen talon sekä Nuorten Kampuksen kokoustilat ovat varattavissa lukuun ottamatta valtuustosalia, joka varataan edelleen vain kaupungin omaan käyttöön.

Harrastuksiin ei toistaiseksi rajoituksia

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti jatkaa Pirkanmaan etätyösuositusta syyskuun loppuun saakka.

Vahva maskisuositus on edelleen voimassa.

– Kirjastoille, museoille tai harrastustoiminnalle ei kuitenkaan tässä vaiheessa asetettu rajoituksia, mutta tartuntatautilain velvoitteet niiden on täytettävä, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?